Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Figueres ha començat el tractament per combatre la plaga de pugó present als plataners de l’avinguda Perpinyà.

L’AJUNTAMENT DE FIGUERES ACTUA CONTRA UNA PLAGA DE PUGÓ ALS PLATANERS DE L’AVINGUDA PERPINYÀ.

Dins el programa continuat de control i vigilància del bon estat dela flora i l’arbrat de Parcs i Jardins de Figueres, es va detectar la presència massiva d’un insecte molest als plataners, es tracta d’un insecte anomenat “Corytuca Ciliata”, que provoca la decoloració de les fulles i la seva caiguda, també se'l coneix com a “tigre del plàtan”.

Per combatre aquesta plaga, es va decidir aplicar un tractament de control biològic mitjançant l’alliberació d’un insecte (AnthocorisNemoralis) depredador de la plaga, i que resisteix durant l’hivern afectant també la plaga en el seu període de repòs hivernal.

Aquest tractament forma part de l’estudi continuat dels tractaments biològics per evitar la dispersió de productes tòxics o perjudicials pel Medi Ambient a la ciutat. 
 
El regidor de Via Pública, Quim Felip consigna que “la feina és constant, ja que Figueres té moltes espècies, i cal restar amatent a les afectacions que es puguin presentar segons l’estació de l’any. Una tasca que es duu a terme en coordinació amb la regidoria i els tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres”