Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres aquest matí ha efectuat un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana, Fisersa i tècnics de les companyies de llum i gas en un bloc de pisos del carrer Albera de Figueres, on hi ha diversos pisos ocupats il·legalment.

L'Ajuntament de Figueres actua amb contundència per evitar les ocupacions il·legals a la ciutat.

Durant l’operatiu s’ha realitzat un control a vint-i-cinc habitatges, amb el resultat de cinc fraus per fluid elèctric, quatre d’aigua i un de gas. Posteriorment s’ha procedit al tall dels subministraments de llum, aigua i gas connectats irregularment. Aquest operatiu s'ha produït després que els veïns del bloc posessin en coneixement a l’Ajuntament de la situació i exposessin la seva preocupació pel possible augment de pisos ocupats i dels conflictes amb els veïns, tant de l'immoble com del barri.

Després de negociar per part de l’Ajuntament i Guàrdia Urbana amb la propietat i la comunitat de veïns, s’ha aconseguit aplicar un model d’actuació contra les ocupacions il·legals, que ja s'havia aplicat en un altre bloc molt proper,al carrer Cuixà, on van detectar tretze connexions fraudulentes a la llum i catorze a l'aigua.

Aquest model d’actuació, que requereix la complicitat i el diàleg amb la Guàrdia Urbana, veïns i propietaris, consisteix a realitzar una identificació i control dels pisos ocupats, la contractació d’un vigilant de seguretat, la instal·lació de càmeres de vigilància i el tall dels subministraments d’aquests immobles amb la posterior instal·lació de sensors a les portes blindades dels comptadors - que en cas d’intentar ser manipulats, disparen una fotografia i l’envien a la central d’alarmes. Tot aquest seguit de mesures serveixen per aconseguir el cessament a curt termini de l’ocupació il·legal i evitar-ne de noves.

L’operatiu ha estat presenciat pel tinent d’alcalde, Pere Casellas, i el regidor de Comunicació corporativa, Francesc Cruanyes. Casellas ha valorat positivament la col·laboració dels veïns i la propietat amb la Guàrdia Urbana per poder seguir implantant aquest model d’actuacions. Per la seva part, l’alcaldessa Marta Felip ha assegurat que “l’Ajuntament de Figueres i la Guàrdia Urbana, continuaran realitzant aquestes actuacions a tots els blocs amb ocupacions il·legals per garantir la convivència i la tranquil·litat dels veïns”.

Si durant les pròximes setmanes es detecta que algun dels ocupants que abandona l'habitatge es troba en situació de risc, els serveis socials de l’Ajuntament es faran càrrec del cas.