Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conjunt de mesures s'aplicaran entre avui i durant 15 dies, prorrogables, seguint les directrius fetes públiques per la Generalitat de Catalunya

L'Ajuntament de Figueres activa el pla de protecció civil municipal i tanca equipaments culturals, esportius i cívics de la ciutat   .

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha reunit aquest migdia la Comissió Municipal de Protecció Civil arran de l'activació en fase d'emergència-1 per part del Govern català per evitar la propagació i el contagi pel coronavirus SARS-CoV-2. S'ha avaluat la situació i s'han establert els mecanismes de prevenció de contagis i s'ha planificat l'organització dels serveis en funció de l'evolució, seguint les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

La Comissió Municipal de Protecció Civil ha activat el DUPROCIM  i ha posat en marxa un Gabinet de crisi que es reunirà diàriament per analitzar l'evolució.

Seguint les recomanacions de la Generalitat, l'Ajuntament ha decidit tancar al públic durant 15 dies els següents equipaments municipals:

 

Equipaments culturals:

 

-Teatre El Jardí

-Caputxins

-La Cate

-Biblioteca Fages de Climent

-Museu del Joguet de Catalunya

-Museu Empordà

-Arxiu municipal

 

Equipaments esportius

 

- Pavellons esportius

-Estadis municipals

- Piscina municipal

- Estadi Albert Gurt

 

Equipaments Cívics

 

- Centre cívic Joaquim Xirau (menys el servei de Consultori Mèdic)

-Centre Cívic de la Creu de la Mà 

 

 

La Fira del Bunyol i la Cursa de Sant Josep, programades pel cap de setmana vinent, també s'han anul·lat.

 

D'acord amb les indicacions del departament d'Educació, a partir de demà divendres, 13 de març, romandran tancats els centres educatius, els instituts i les llars d'infants.

Pel que fa a l'atenció ciutadana, es demana que tota la informació o tramitació de documents que hagin de fer els ciutadans i ciutadanes es faci de manera telemàtica o telefònica en la mesura del possible i l'atenció presencial serà sempre demanant cita prèvia a l'OMAC.

Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics de  i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.

Des de l'ajuntament de Figueres es continuarà amatent a l'evolució dels esdeveniments i dels protocols que activi la Generalitat de Catalunya i es demana a la ciutadania que, en cas de dubte, s'informi a través del 061 o el 112. Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials.