Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Aportar les eines i la metodologia necessària per convertir idees interessants i propostes emprenedores en projectes sòlids”. Al voltant d’aquest eix girarà el seminari Cr...

La iniciativa formativa està organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i se celebrarà al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer.

Oliva vol incentivar a la reflexió als participants i deixar-los clar que amb una idea “que pot semblar brillant” no n’hi ha prou. “El 80% dels projectes impulsats per emprenedors no superen la primera fase i, en molts casos, aquest fracàs es produeix perquè no s’estudia amb profunditat la idea”. Un dels elements que es potenciarà és el d’emprendre en equip i “trencar el mite que un emprenedor va lligat a només un projecte. Hi ha molts emprenedors que treballen de forma individual i pocs emprenedors que utilitzen la fórmula més reeixida de fer-ho en equip”.

Oportunitats a l’Empordà
Oliva valora els ingredients que aporta l’Empordà a l’hora de fomentar la creativitat i les oportunitats d’emprenedoria que en poden sorgir però, al mateix temps, insisteix en el fet que una bona idea no és sinònim d’èxit. “El pas d’una idea que sembla brillant a convertir-la en un projecte sòlid no és senzill perquè cal que aquesta aporti un valor a un client, resolgui una necessitat no satisfeta i, a més a més, sigui viable econòmicament. És per aquest fet que cal analitzar-ho tot amb profunditat, valorar les nostres potencialitats i seduir a d'altres emprenedors per formar un equip amb perfils complementaris”.

Creativitat i Emprenedoria constarà de tres sessions de quatre hores de durada cadascuna d’elles. La formació anirà des de l’explicació d’experiències professionals a l’anàlisi dels projectes reals que aportin els participants. El seminari està adreçat a emprenedors amb una idea de negoci o que tenen una empresa en funcionament amb menys de tres anys d’antiguitat. Qui estigui interessat en participar-hi ha d’omplir el formulari que trobarà a l’àrea de Promoció Econòmica (Treball, empresa i formació) del web www.figueres.cat  o si desitja més informació pot contactar a través de l’adreça de correu electrònic promocioeconomica@figueres.org o del telèfon 972 674 261.