Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100.000 espectadors en 4 dies tornen a convertir Figueres en l'aparador musical de Catalunya. "L'Acústica, des de fa 4 o 5 anys no para de créixer i estem molts contents", diu el director del Festival Acústica, Xavier Pascual.

L'Acústica 2019 també supera els 100.000 espectadors.

El festival Acústica de Figueres continua oferint una experiència única i cada vegada més rica, al seu públic multitudinari. La comoditat de l’espectador, els diferents espais escènics que espongen el públic en els moments de màxima afluència, tots els serveis i oferta gastronòmica, el Market de dissenyadors emergents, la novetat del Walk Street, la fira del disc... i, òbviament, un gran cartell musical diürn i nocturn amb els principals artistes consolidats i emergents de l’escena musical catalana, i el seu emplaçament en el dalinià nucli urbà de Figueres, continuen essent les claus de l’èxit, les claus de la singularitat del Festival Acústica.

L’aposta per la nit de dijous, amb grans noms del panorama musical català com La Pegatina, Lildami o la Suu i el concert de Momo, el tribut a Queen que va enamorar a Brian May, ha resultat reeixida i han aconseguit facturar la nit d'inici més multitudinària de la història de l’Acústica, amb una assistència de públic similar a la de divendres o dissabte. 

El rotund èxit del Festival Acústica es deu principalment, a una programació musical de luxe, que el transforma en el millor aparador musical del país. Al llarg d’aquesta edició, per Figueres hi han passat una quarantena dels principals grups de l’actualitat, dels gèneres més populars.

L’Acústica ha programat els principals artistes de la música urbana, l’estil més emergent i popular entre la gent més jove. Lildami va omplir l’escenari de la Rambla, el més gran del festival. La valenciana Jazzwoman també va mostrar el seu talent a la plaça Catalunya. Altres representants del panorama urbà català van ser Lauren Nine i Lil Russia, Indee Stylah i Paula Peso -reunides sota el nom de Bravas-. 

Els grans noms de la música festiva catalana, l’estil més de moda actualment, també han passat per l’Acústica. La Pegatina, Oques Grasses, Zoo, Buhos, Balkan Paradise Orchestra, Elèctrica Dharma, i els navarresos Iseo & Dodosound, han estat els que més públic han reunit.

També el millor pop ha passat per Figueres. Fangoria, Dorian, Ramon Mirabet, El Petit de Cal Eril, Clara Peya o Delafé, no han decebut i han omplert de públic els seus escenaris. Els han acompanyat propostes emergents, que sempre han rebut el suport del festival, com Pavvla, Kids From Mars o els mallorquins Anegats.

L’aposta sense complexos pels artistes del país i la responsabilitat de ser el festival estratègic de poprock de Catalunya, distinció que atorga la Generalitat de Catalunya als festivals que excel·leixen i millor representen el gènere al seu país, demostren que es pot dur a terme un festival d’èxit amb una programació amb més del 90% d’artistes catalans.

Amb tot, l'Acústica és més que un festival de música. Una vegada més ha fet que el centre urbà de Figueres sigui un gran espai d'oci on els espectadors no només han pogut assistir a concerts sinó que també, han omplert a vessar la Zona de Food Trucks, el Market, l'Acústica Club, la novetat del Wolk Street o la Fira del disc de col·leccionista.

L'Acustiqueta, la programació diürna i familiar de l’Acústica, mereix menció a part, com al festival familiar més multitudinari del país. Aquest apartat, pensat perquè els més petits visquin la inoblidable experiència d'un festival en un escenari urbà tan especial com el de Figueres, acull cada any artistes cabdals del gènere com Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, Orquestra Di-Versiones i Heavy per Xics.

L’oficina figuerenca Promo Arts Music, organitzadora de l’Acústica de Figueres, considera l’Acústica 2019 altra vegada com la millor de la història. Superar amb escreix la barrera de les 100.000 persones i la quarantena de concerts avalen aquest model de festival gratuït que aposta per reunir els grups emergents i els grups consolidats de casa amb més èxit de la temporada. Tot un termòmetre de la música catalana de la temporada, que tanca la temporada de festivals d’estiu.