Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper 18 de novembre de 2014, a les sis de la tarda, a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Figueres es durà a terme una jornada sobre autoedició i edició digital, una iniciativa amb fo...

La Biblioteca proposa amb aquesta Jornada explorar el món de la lectura i l’edició digital i va adreçada a diferents tipus de creadors: literaris, musicals, gràfics, però també pretén apropar als lectors la lectura digital a partir del projecte Seebook.

Hi intervindran Rosa Sala Rose, editora i fundadora de la start-up barcelonina Digital Tangible SL, creadora de la col·lecció de llibres editats en format digital “Seebook,  el primer ebook que es pot tocar”, actualment en promoció a la biblioteca de Figueres i pròximament disponible en llibreries;   l’escriptor Pep Gómez Arbona, autor de la novel·la La força dels anhels, llibre digital Seebook; Mariana Eguaras, consultora i assessora editorial i Susana Frouchtmann, periodista i escriptora, que actuarà com a moderadora.

Qualsevol persona interessada en publicar de manera tradicional o digital, que vulgui estar al dia de les darreres tendències i productes per editar, que vulgui ampliar coneixements sobre conceptes com ara autoedició o copublicació i orientar-se en temes editorials tan diversos com la qualitat dels textos, la correcció ortogràfica, la maquetació, el disseny de llibres i portades, els contractes d’edició i altres aspectes legals, el màrqueting d’autor i obra, l’autor com a empresari, etc., podran adreçar les seves preguntes als membres de la taula al llarg de la jornada que es realitzarà de 6 a 8 de la tarda. No cal inscripció prèvia.

Aquesta jornada s’emmarca dins el projecte Seebook a les biblioteques, un projecte de promoció de la lectura en format digital. La biblioteca compta amb expositors de 6 llibres digitals Seebook: unes targetes- díptic, mida postal, amb la coberta del llibre, una sinopsi, un codi de descàrrega QR i un codi alfanumèric. Des d’ara i fins el mes de febrer, aquests llibres digitals es podran descarregar gratuïtament, tant en format ePub com en PDF, en qualsevol dispositiu (smartphones, tauletes, ordinadors) introduint tan sols una adreça de correu electrònic. La majoria d’ells porten a més a més materials extra vinculats amb la creació del llibre (fotos, documents, capítols descartats...). Un dels llibres descarregables és La força dels anhels, de Pep Gómez Arbona, autor amb qui els lectors podran fer tertúlia el dia de la Jornada.

Més endavant, Llibres Low Cost anunciarà una altra tertúlia complementària, dins de la mateixa temàtica, on s’abordaran altres aspectes de l’autoedició com ara els models de finançament i la distribució.