Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde i vicepresident del Consorci del Castell de Sant Ferran, Santi Vila, valora com “una noticia excel·lent” l’inici del procés per a la restauraci&oacute...

I és que abans d’ahir, a través de l’1% cultural reservat per a la recuperació del patrimoni històric, el ministeri de Foment va anunciar que destinarà 1.084.847,09 euros per fer les obres més urgents en aquest espai figuerenc: intervenir en façanes, cobertes i terrasses, a més de la restauració de les voltes que formen el pis de la planta alta i acabats interiors de paraments. Obres que serviran per completar la primera fase prevista per a la creació del nou museu a Figueres.

Fet el primer pas, i a l’espera de tancar la resta de finançament d’un projecte pressupostat en uns quatre milions d’euros, Vila explica que “l’any vinent, amb les obres encarrilades, serà el moment de consensuar amb la resta de membres del consorci el discurs museístic de l’equipament. No obstant, des de l’Ajuntament treballarem per fer del museu un centre cultutral compromès amb la pau”. Un tipus de museu present en altres ciutats europees com el War Museum, de Londres.

Recordar que en paral·lel, el Govern municipal treballa en la creació d’un altre museu al castell de Sant Ferran, en aquest cas dedicat a la història de Figueres.