Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En el marc del projecte Treball als barris, iniciat a desembre de 2019, l’Ajuntament de Figueres ha començat les formacions per la millora de les competències de les persones que busquen feina inscrites al dispositiu d’inserció sociolaboral.

Inici de les formacions del Programa Treball als barris..

En el marc del projecte Treball als barris, iniciat a desembre de 2019, l’Ajuntament de Figueres ha començat les formacions per la millora de les competències de les persones que busquen feina inscrites al dispositiu d’inserció sociolaboral. En aquest sentit, s’ofereixen classes de català tant al barri de la Marca de l’Ham com al centre històric de Figueres . Les classes van adreçades a aquelles persones residents a un dels dos barris. Han d’estar inscrites al SOC i necessitar millorar les competències en comunicació. Aquesta formació és molt necessària en el seu procés de recerca de feina. Aquestes classes tenen una periodicitat setmanal de tres hores de durada. D’altra banda s’ha engegat l’espai de conversa que permet mantenir viu i actiu el nivell de català. Va adreçat a aquelles persones que ja tenen coneixements inicials de l’idioma i/o que prèviament han participat als cursos de català.

Paral.lelament s’ha realitzat un taller de com preparar entrevistes de feina,  a cada barri d’actuació. El seu objectiu és dotar d’eines als participants per tal d’afrontar la recerca de feina amb més recursos. És un espai per aprendre i compartir continguts concrets i aplicables a la situació d’un procés selectiu.

Al llarg de l’any s’aniran proposant noves formacions que estaran obertes a les persones inscrites al dispositiu d’inserció sociolaboral de qualsevol dels dos barris. Està previst fer formació en temes de neteja, magatzem, temes agrícoles, d’habilitats personals etc…

Els punts d’atenció per informació i inscripcions són al Centre Cívic Joaquim Xirau (al barri de la Marca de l’Ham) i a l’edifici dels Caputxins, ubicat al carrer Rec Arnau, 8 de Figueres. És un projecte que encapçala l’Ajuntament de Figueres amb la subvenció del  Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, migraciones y seguridad social.