Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic Joaquim Xirau de la Marca de l'Ham és també en aquesta segona edició l'espai escollit per a la celebració de les II Jornades "Aprenent a cooperar". S'han programat quatre sessions per enfortir la capacitat tècnica de gestió de projectes de les petites ONG de Figueres i comarca

II Jornades formatives en solidaritat i cooperació.

Divendres 22 de setembre es celebra la sessió inaugural a partir de les 20.0h, la presentació de la qual serà a càrrec de Santi Coll, director del Setmanari Empordà, i es comptarà amb la presència de Lluís Puigdemont, president del Consell Català de Cooperació, l'ONG Proactiva Open Arms, que ens explicarà la seva experiència especialment amb els refugiats, i amb l'associació Sopa de Pedres, que ens explicarà una experiència de solidaritat a casa nostra. Hi haurà tè de benvinguda, música, ball, taula informativa d'entitats i stands amb menjars del món, organitzades per l'associació d'Hondurenys, Mussidal, la Comunitat Musulmana de la Marca de l'Ham i Children of Africa.

El dissabte 23 de setembre, de 10.0 a 13.0h, s'han programat dues sessions més tècniques, una sobre la gestió d'uina entitat a l'Alt Empordà, i l'altre sobre models de cooperació, sostenibilitat i finançament d'una ONG. Aniràn a càrrec d'Anna Larrull i Àlex Estebanell.

Divendres 29 de setembre, de 19.0 a 21.0h, serà una sessió sobre experiències de cooperació, amb la participació de l'ONG Remar, de treball amb refugiats i la Fundació Talibès, que treballa al Senegal.

Dissabte 30 de setembre, de 10.0 a 13.0h, la temàtica serà: Motivació per cooperar i cooperació responsable, experiències de metges cooperants, amb Jaume Olle (Associació Actmon) i Antonio Villalonga (Fundació Girafra). I seguidament, taula de debat i treball en equips, amb el Servei Civil Internacional i Children of Africa, per treballar sobre Voluntariat Responsable.

Divendres 6 d'octubre, de 19.0 a 21.0h, serà la darrera sessió, amb experiències de sensibilització. Participaran Amnistia Internacional i Empordoneses, que fara la performance "Rebutjat". Seguidament presentació de l'Agenda Llatinoamericana.

Per clausurar les Jornades, farem un sopar a la fresca, a un restaurant magrebí de La Marca de l'Ham.

Inscripcions: mail a cooperacio2017figueres@gmail.com