Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'han realitzat cinc detencions per un delicte contra la salut pública i s'han comissat uns 111 kg de marihuana, que al mercat tindrien un valor de 120.000 euros, aproximadament.


Un operatiu conjunt entre la Guàrdia Urbana de Figueres i Mossos d'Esquadra ha permès que es comissessin més de 3.000 plantes de marihuana als barris de Sant Joan i el Culubret de la ciutat.

Es tracta d'una acció coordinada que es va dur a terme entre el matí de dijous i la matinada de dissabte, programada després que els cossos policials posessin en comú informacions referents a domicilis de la zona on es dedicaven al cultiu massiu d'aquesta planta.

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana van inspeccionar un total vuit habitatges, la majoria transformats en hivernacles, on a més de les 3.000 plantes de marihuana s'hi va trobar una complexa infraestructura per al seu cultiu. Com per exemple sensors de temperatura i humitat, calefactors, extractors d'aire, transformadors o, entre altres, làmpades fluorescents per produir calor. A més, en algun dels habitatges s'havia puntejat el comptador de la llum.

En paral·lel al registre dels domicilis, també es van fer controls de trànsit que van permetre interceptar 160 plantes més; 50 kg d'una substància que podria ser marihuana; i fins i tot una escopeta de canons retallats.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha agraït públicament la feina i l'excel·lent coordinació entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra que ha permès comissar aquest gran quantitats de marihuana. Des del Govern treballem, i treballarem, intensament per acabar amb la delinqüència a qualsevol punt de la ciutat". L'alcaldessa ha afegit que es tracta d'una operació en punts molt concrets d'uns barris de Figueres on la majoria dels seus residents no tenen cap tipus de vinculació amb els fets exposats.

L'operatiu policial es va tancar amb la detenció de cinc persones, i la imputació de sis més, per un delicte contra la salut pública; una imputació per tinença il·lícta d'armes; i, finalment, dues imputacions per resistència a agents de l'autoritat. En total s'han comissat uns 111 kg de marihuana, que es calcula que al mercat tindria un valor d'uns 120.000 euros.