Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana finalitzen els tallers d'estimulació cognitiva i entrenament de la memòria per gent gran als barris

Gent Gran i Salut als barris 2017.

Aquesta setmana finalitzen els tallers d'estimulació cognitiva i entrenament de la memòria per a gent gran als barris que es van iniciar el mes de març d'enguany.

L'ajuntament de Figueres dins les seves polítiques de promoció de la salut, va engegar el mes de març passat, el projecte "Gent Gran i Salut als barris"  destinat a les persones de més de  65 anys. Amb els objectius següents:

-   Portar a terme projectes de prevenció de la salut als barris que queden allunyats del centre de la ciutat, per donar oportunitat de participació a molts veïns que per la seva edat i dificultat de mobilitat els hi és difícil accedir al centre on habitualment es solen organitzar més activitats.

-    Potenciar la salut mental de la gent gran per una vida quotidiana més fàcil i autosuficient per tal de  recuperar, mantenir o millor aquelles habilitats cognitives que es poden debilitar en l’etapa de la vellesa.

-    Combatre la soledat de molta gent gran i proporcionar un context d’entreteniment i de relació per a tots.

Per portar a terme aquest  projecte s’ han organitzat un seguit de tallers d’estimulació cognitiva i entrenament de la memòria durant els mesos que van de març a juny als locals de les  associacions de veïns de Figueres que hi han estat interessades:  AA.VV. Poble Nou, AA.VV. Rally Sud, AA.VV. de Vilatenim i AA.VV. dels Habitatges del Parc, amb la seva implicació a través d'un responsable.

El mes d'octubre es reiniciaran els tallers en les mateixes seus de les AA.VV. i amb la participació de dues associacions de veïns més.

Els tallers són gratuïts i es porten a terme 1 dia a la setmana durant 1 hora. Estan impartits per un professional (psicòleg) amb àmplia experiència en la matèria. .