Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un diàleg atemporal entre literatura i fotografia es fa present en diversos edificis de la ciutat

Figueres commemora amb el projecte FINESTRA els 100 anys del naixement de Montserrat Vayreda i els 25 anys de la mort de Maria Àngels Anglada.

A les portes de Sant Jordi, el projecte FINESTRA proposa un diàleg atemporal entre literatura i fotografia, una iniciativa que dona visibilitat a la commemoració dels 100 anys del naixement de Montserrat Vayreda i els 25 anys de la mort de Maria Àngels Anglada.

Els comissaris del projecte, Clarie Cayla i Xavier Escribà (PÀGINA 23), proposen una conversa a quatre veus entre dues escriptores i dos artistes visuals, unint textos i imatges, i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres ha vist en aquest diàleg una ocasió immillorable per fer extensiva a la ciutadania l’obra de Montserrat Vayreda i Maria Àngels Anglada, omplint amb els seus textos els finestrals de nou edificis de la ciutat de Figueres: Biblioteca Fages de Climent, OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana),  parada de bus de la Rambla, Teixits Matas, COAC (Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya), Abacus, Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, Centre cívic Creu de la Mà i Centre cívic Joaquim Xirau.

Són divuit cartells de gran format que conjuguen les paraules de Montserrat Vayreda i Maria Àngels Anglada amb les imatges de Jaume Geli i Fiona Morrison. Fotografia i literatura surten així dels seus hàbitats naturals per ocupar l’espai públic i fer-se presents en la quotidianitat.