Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres vol convertir-se en un referent d’excel·lència en la gestió del sector dels apartaments turístics i habitatges d’ús turístic de Catalunya. Des de l’Ajuntament s’ha iniciat una

La competència de l’administració local passa per recollir i crear una base de dades amb els apartaments i habitatges que realitzin aquesta activitat dins el municipi. A partir d’aquí, les dades es fan arribar a la Direcció General de Turisme que és l’ens que s’encarrega de dur a terme la posterior gestió, regulació i control de l’activitat. Des de l’Ajuntament de Figueres es recorda a tots els propietaris que iniciar el registre és obligatori i que tothom que realitzi l’activitat i no estigui dins la base dades tindrà la consideració “d’il.legal” i podran ser sancionats per la Generalitat.

Durant aquest mes d’abril s’ha iniciat una campanya per tal de controlar i supervisar el sector a través d’una recerca física, intermediació i també via online. A mitjan de maig les dades que s’hagin recopilat es faran arribar a la Direcció General de Turisme.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que “la regularització ens permetrà millorar la nostra qualitat en aquest sector i, al mateix temps, fer una tasca de control per evitar allotjaments il·legals”. Toro afegeix que “amb les accions iniciades podrem convertir la ciutat en un exemple d’excel·lència en la gestió turística”.

Tots  els establiments que es regularitzin entraran a formar part de la base de dades de la web de l’Ajuntament de Figueres i, a partir d’aquí, participaran en les campanyes turístiques relacionades amb els allotjaments de la ciutat.

Competència deslleial
Un dels altres motius pels quals s’ha posat en marxa la campanya és per evitar la competència deslleial enfront d’altres modalitats d’allotjament turístic que estan regulades i que, per exemple, liquiden la taxa turística. Toro també considera que per oferir una oferta de qualitat, amb la regulació es podrà lluitar millor contra “els pisos llogats sense les condicions mínimes i que no ofereixen les condicions mínimes als nostres turistes”.

Per tal de donar d’alta l’activitat a l’Ajuntament cal aportar les dades personals del propietari i de l’habitatge, la seva capacitat màxima legal, la cèdula d’habitabilitat i la identificació de l’empresa d’assistència i manteniment de l’habitatge.

Segons la Generalitat de Catalunya, un habitatge d’ús turístic és aquell habitatge el propietari del qual el cedeix a tercers a canvi d’un preu, per un període màxim de 31 dies, dues o més vegades l’any.