Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El protocol aprovat ahir al ple municipal és fruit del treball de diferents grups, entitats, col•lectius i equip tècnic de la ciutat que han format part del procés participatiu

El ple municipal va aprovar ahir el protocol contra les agressions sexistes en les Fires i Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius, que es posarà en marxa per l'Acústica, a finals d'agost. El document aprovat ahir per unanimitat és proposta de la comissió institucional que, a través d'un procés participatiu, ha consensuat un protocol d'actuació entre entitats, grups i col·lectius diversos i l'equip tècnic de l'Ajuntament.

El protocol contra les agressions en els esdeveniments festius de la ciutat fa especial atenció a la prevenció i a la sensibilització sobre aquest tipus d'agressions. Aborda no només les agressions més visibles (les físiques), sinó totes aquelles actituds i comportaments que sovint no són reconeguts per la seva naturalització en els espais festius o l'espai públic: burles sexistes, envair l'espai personal, mirades i insinuacions no desitjades, insistir davant d'una negativa,... El protocol de Figueres, doncs, aborda aquestes violències del sistema patriarcal des d'una perspectiva estructural i global.

Per aquest motiu, l'element principal és el Punt de Suport, un espai físic que es trobarà en els grans esdeveniments de la ciutat on professionals en l'àmbit realitzaran tasques de sensibilització entorn de la diversitat de violències masclistes, així com oferiran informació sobre els recursos, acompanyament i coordinació amb les forces de seguretat en cas de necessitat. El pròxim 24 d'agost l'Ajuntament de Figueres realitzarà una xerrada informativa oberta sobre el protocol i, específicament, sobre el funcionament del Punt de Suport.

El protocol també proposa una campanya comunicativa que s'incorporarà a la imatge gràfica i la identitat dels esdeveniments festius.

La regidora de la Dona, Dolors Pujol i, Natàlia Sànchez Dipp, regidora del grup municipal de la CUP i presidenta per delegació de la  comissió, es mostren molt satisfetes amb la feina feta. Amb l'aprovació d'aquest protocol, l'Ajuntament de Figueres fa un primer pas per treballar les iniciatives que contempla el nou Pla d'Igualtat, que s'ha fet vigent de forma recent. Natàlia Sànchez destaca que la comissió institucional per a la redacció del protocol anirà avaluant les actuacions al llarg de la seva implementació de forma pública i modificant en el cas que s'hi hagin d'introduir millores.