Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres substitueix la cavalcada de Reis per una gran parada reial.

El canvi està provocat per l'adaptació a les mesures de seguretat decretades pel PROCICAT per la situació sanitària actual

L’Ajuntament de Figueres ha decidit que enguany no seran els nens qui aniran a esperar els reis sinó que seran els reis qui esperaran als nens. I això ho faran en una gran Parada Reial instal·lada al passeig nou de la ciutat els dies 4 i 5 de gener.

 

En aquesta parada reial a més del seguici reial hi haurà altres personatges nadalencs com en Fumera, la cartera reial i s'hi estrenarà una nova carrossa.

 

Preguntes freqüents per aclarir qualsevol cosa:

 

 

GRAN PARADA REIAL - FAQS 

 

Enguany hi haurà Cavalcada de Reis?

No. No hi haurà Cavalcada de Reis tal i com l’entenem ni a Figueres ni a la resta de Catalunya. Les mesures a què obliga el PROCICAT en relació a la pandèmia provocada per la COVID19 no permeten aglomeracions massives de persones i està clar que la cavalcada de Figueres passa per carrers i llocs on no és possible garantir la distància interpersonal. A canvi, però, i seguint les instruccions del PROCICAT farem una GRAN PARADA REIAL: això és una cavalcada estàtica, amb els elements típics de la cavalcada però de manera que sigui el públic (i no les carrosses) qui es desplaça per veure la comitiva, amb inici i fi de recorregut, preassignació d’entrada, control d’aforament, i totes les mesures a què ens obliga la situació excepcional que vivim.

 

I on es farà la Gran Parada Reial?

Es farà a l’aire lliure, al Passeig Nou, amb un itinerari preestablert i amb sentit únic que tindrà entrada per Avinguda Salvador Dalí i sortida per Ronda del Parc. Serà obligatori l’ús de mascareta en tot moment segons allò que preveu la regulació vigent en relació als infants.

 

 

I en què consistirà la Gran Parada Reial?

Els elements característics de la Cavalcada de Figueres estaran exposats i ambientats amb patges i acompanyants dels Reis d’Orient. Els Reis d’Orient també hi seran.

 

Quins dies i quins horaris?

Dies 4 i 5 de gener, de 16 a  21 h.

 

Caldrà apuntar-s’hi per poder entrar?

Sí. Ara per ara les activitats culturals estan regulades per un pla sectorial del PROCICAT que preveu control d’aforament i preassignació d’entrades. Les entrades seran gratuïtes però caldrà accedir a la plataforma de https://figueresaescena.koobin.com/ reis-figueres per obtenir-les. Les entrades seran nominals per un grup de màxim 6 persones del mateix grup de convivència. Estaran disponibles a partir del 2 de gener a les 9h del matí.

 

Si no tinc accés a aquest web, en puc obtenir igualment?

Sí, l’Ajuntament posarà al servei de qui ho necessiti una taquilla d’expedició d’entrades a la placeta baixa de la Rambla.

 

Es podran lliurar les cartes als reis?

No. Els Reis estaran a certa distància del públic ja que no portaran mascareta.

 

Hi haurà caramels o regals?

No. No tindria sentit que en la situació actual, des de l’organització de l’acte es promogués l’intercanvi d’elements en forma de caramels o presents ja que això incrementaria els riscos d’aquest acte.

 

Podrem portar-hi el fanalet?

Sí! Els fanalets són sempre benvinguts! I tothom sap que els nens i les nenes que en porten reben més regals dels Reis d’Orient!

 

I si no podem venir?

Si per que estàs confinat o malalt no pot assistir-hi, a través del canal Youtube de l'ajuntament i de les seves xarxes socials, el dia 5 de gener a les 20h podràs viure el recorregut per la parada reial i veure el pregó reial.