Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tindrà lloc del 25 al 28 de maig amb conferències i tallers destinats a empreses, joves i infants

Figueres serà una de les seus del Mobile Week Catalunya 2022 per apropar la tecnologia als ciutadans .

Figueres serà un any més una de les seus del Mobile Week Catalunya. Durant quatre dies, del 25 al 28 de maig, la capital de l'Alt Empordà acollirà xerrades, conferències i tallers destinats a tota la ciutadania.

 

L'objectiu, apropar la tecnologia als ciutadans. Els temes que es tractaran durant aquests dies són per exemple: canvis digitals en les empreses, recursos tecnològics per a la gent, noves formes de fer gastronomia, els vehicles autònoms, com afrontar l'addicció a les xarxes...

 

També tindrà lloc un Family Day, un esdeveniment familiar relacionat amb el món tecnològic on tota la família podrà gaudir de tallers i activitats (taller infantil per construir cotxes autopropulsats, taller de robòtica, minecraft com a eina educativa i taller stop-motion).

 

També està destinat a emprenedors, Pimes i autònoms. Joves empresaris locals, autònoms i empreses podran assistir a tallers i xerrades sobre ciberseguretat, digitalització, e-commerce i posicionament de marca a internet. El Centre d'Innovació Empresarial Ferran Sunyer també acollirà activitats.

 

La participació de Figueres a la Mobile Week Catalunya s'emmarca en la voluntat del govern municipal de generar oportunitats en el creixent sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d'un hub tecnològic.

 

La participació de Figueres en la Mobile Week Catalunya s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar oportunitats en el creixent sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d’un hub tecnològic.

La regidora de Noves Tecnologies, Ester Marcos, ha explicar que "des de l'Ajuntament de Figueres, apostem per celebrar la Mobile Week a la nostra ciutat amb la intenció de crear un espai de reflexió sobre l'impacte i els usos de la tecnologia en el nostre dia a dia" i ha afegit que "pocs esdeveniments poden ser tant transversals com aquest, doncs hi tenen cabuda des dels perfils més professionals, i persones de totes les edats, perquè poden trobar en la tecnologia eines i utilitats per les seves necessitats i inquietuds quotidianes".

Un total de 16 àmbits territorials de tot Catalunya organitzaran activitats en el marc de la Mobile Week Catalunya 2022, la quarta edició d’aquesta iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya per apropar la tecnologia a la ciutadania. La Mobile Week Catalunya 2022 aspira a minimitzar les bretxes digitals de la ciutadania, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.