Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 18 al 20 de maig, s'han programat visites guiades i activitats familiars, i jornades de portes obertes al Museu de l'Empordà, al Museu del Joguet i al Museu de la Tècnica

Figueres se suma al Dia Internacional dels Museus  amb una desena d'activitats.

Figueres celebrarà el Dia Internacional dels Museus (DIM) amb una desena d'activitats entre el 18 i el 20 de maig, que inclouen visites guiades, activitats familiars i jornades de portes obertes. 

El Museu de l'Empordà ha programat una visita nocturna a la col·lecció de pintura empordanesa pel divendres 18 de maig a les 21 h, i l'activitat familiar "El carter dels Dalí" vinculada a l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art", per al dissabte 19 de maig, a les 18 h. Per a totes les activitats hi ha places limitades i és imprescindible reserva prèvia al telèfon 972 50 23 05 o a infome@museuemporda.org.

En relació a l'exposició dedicada al geni figuerenc inaugurada per Santa Creu, que ja ha estat visitada per més de 2.000 persones, el Museu de l'Empordà oferirà una visita guiada a càrrec de la comissària de la mostra, Mariona Seguranyes, el diumenge 20 de maig, a les 12 h, per a la qual ja no hi ha places disponibles. A més, el Museu de l'Empordà es podrà visitar de forma oberta i gratuïta el 18, 19 i 20 de maig.

Per la seva banda, el Museu del Joguet de Catalunya, ha programat pel 18 de maig l'exposició en línia Don Osito Marquina, el joguet més estimat de Salvador Dalí en el web del museu, mentre que el 19 de maig presentarà la col·lecció Figuras antiguas de juguete fabricadas en España i el primer títol de la col·lecció Animales. I, amb motiu de la 25a edició de La Festa del Joguet, que tindrà lloc el diumenge 20 de maig a la plaça de Catalunya, es farà l'acció fotogràfica "El meu joguet preferit, segona oporunitat", a càrrec de Jordi Puig.

Per últim, el Museu de la Tècnica també se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus.

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els museus de tot el món que hi participen.