Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han instal·lat dos vinils, un a la Plaça Catalunya i un a la part alta de la Rambla que formen part de la campanya  “No el deixis caure en el pou del suïcidi”

Figueres s’adhereix a la campanya del departament de Salut de la Generalitat per prevenir el suïcidi.

Figueres s’adhereix a la campanya que ha iniciat el Departament de Salut , en una acció de carrer per prevenir el suïcidi, especialment en homes de més de 50 anys. L’acció forma part de la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi” que el Departament va posar en marxa el desembre passat. A Figueres s’han instal·lat dos vinils, durant un mes, un a la plaça Catalunya i un a la part alta de la Rambla.  

 

Els vinils simbolitzen un forat negre que simbolitza allà on es poden trobar les persones amb ideació suïcida. Amb aquesta instal·lació, Salut vol posar èmfasi en la detecció de senyals d’alerta i en la prevenció per part de l’entorn de les conductes que atempten contra la pròpia vida i, també en demanar ajuda, si cal, trucant al telèfon 061/Salut Respon.

 

Els vinils, de 260 cm de diàmetre, estaran presents en diferents ciutats del país durant un mes. Amb aquestes instal·lacions, es vol conscienciar als familiars i a l’entorn, especialment d’homes de més de 50 anys, perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida. I és que detectar idees suïcides abans que es produeixi un intent és cabdal per poder prevenir pèrdues evitables.

WhatsApp Image 2024-02-14 at 17.58.03 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-02-14 at 14.47.19 (1).jpeg