Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aprova inicialment el projecte d’obres, que suposarà una inversió de gairebé 200.000 euros

Figueres restaurarà la façana i els elements patrimonials del Teatre Municipal el Jardí.

Figueres restaurarà la façana i els elements patrimonials del Teatre Municipal el Jardí. L’Ajuntament ha aprovat inicialment, aquest dimecres, en Comissió Informativa i Junta de Govern, el projecte d’obres de conservació i manteniment d’aquest emblemàtic equipament municipal, que va ser inaugurat l’any 1916.

 

El projecte, que suposarà una inversió de gairebé 200.000 euros consisteix en primer lloc, en les actuacions a la façana, que consisteixen en la reparació de les fissures que han aparegut principalment a la part alta i en la neteja de líquens i patògens que la cobreixen i que estan deteriorant ràpidament el seu estat. També es procedirà a la neteja i protecció dels mosaics i dels diferents elements ornamentals que configuren la façana.

 

La segona actuació consisteix en la reparació i restauració de les fusteries exteriors, que necessiten actuacions de diferent grau segons el seu estat de conservació i segons si són de la seva construcció, el 1914 o foren substituïdes el 1991. Les fusteries de la planta primera són les que presenten un estat més gran de degradació, que son i és urgent la seva reparació i evitar l'entrada d'aigua.

 

La tercera actuació consisteix en la reparació de les fusteries interiors, principalment neteja, repintat i substitució dels vidres trencats.

 

La quarta actuació està formada per la reparació dels paraments interiors que han sofert més desgast, enguixats i pintura principalment, i per la reparació de les diferents fissures en elements estructurals.

 

Finalment, l'última actuació consisteix en la reparació dels cel rasos, datats també de 1914, i que han patit deformacions amb l'aparició de diferents fissures. En una actuació precedent s'ha consolidat estructuralment la subestructura del cel ras pel seu interior, complementat amb la col·locació d'una passera de manteniment. En aquest projecte es completa l'actuació amb el reforç de l'encanyissat i la reparació estètica, reparant les fissures i repintant el cel ras amb els colors originals.

 

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Arts Escèniques, Josep Maria Bernils, ha explicat que “la preservació dels elements patrimonials és una de les línies de treball del govern municipal per tal de posar en valor el patrimoni de la ciutat i és de justícia la restauració i manteniment del centenari Teatre Municipal el Jardí, un edifici que és una de les joies dels equipaments escènics de Catalunya”.

teatre antic.jpeg