Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres restaura les Basses del Terrisser   .

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 31.239,51 € per a l’execució dels treballs de millora ambiental i ordenació de l’ús públic a la zona humida de les Basses del Terrisser en el marc de la convocatòria de subvencions destinades al espais naturals de Catalunya, els hàbitats i espècies en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya per a l’any 2022. Aquesta convocatòria compte amb l’ajut financer de la Unió Europea.

Les Basses del Terrisser són una zona humida permanent que està inclosa en l’inventari de Zones Humides de Catalunya amb el codi 02000246. Tenen una superfície de 1,22 hectàrees i són propietat de l’Ajuntament de Figueres.

Aquesta actuació té un doble objectiu:

1.-Contribuir a la millora de la biodiversitat i del patrimoni natural mitjançant la restauració d’hàbitats d’interès, l’eliminació d’espècies exòtiques i la recuperació d’entorns favorables per a espècies singulars.

2.-Ordenar els usos públics mitjançant la canalització de visitants i la difusió dels valors ambientals per aconseguir un gaudi social sostenible del conjunt de la zona humida.

L’actuació que s’ha dut a terme ha consistit en l’ampliació de la làmina d’aigua de la bassa principal, la retirada d’elements vegetals de l’entorn de les basses temporànies, l’aclarides de vegetació, l’eliminació d’espècies exòtiques (principalment l’atzavara), la integració i adequació de la zona d’ampliació de la bassa principal, el cicatritzat de camí existent, la instal·lació d’elements de suport per afavorir la població de quiròpters i ocells, mesures per afavorir la població d’amfibis i rèptils, la canalització de visitants i ordenació de l’ús públic i la senyalització i difusió de valors naturals.