Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Atalaya TNT, La Perla 29, Anna Sahun, Roger Coma o Marta Marco són algunes de les companyies i artistes nacionals que actuaran als escenaris figuerencs. La programació aposta per propostes d’artistes del territori com Helena Tornero, Clàudia Cedó o la companyia El Pot Petit

Figueres reforça l'aposta per obres d’artistes del  territori en la programació escènica de setembre-desembre.

La regidoria de cultura de l'Ajuntament de Figueres ha presentat més d’una quarantena de propostes escèniques que es podran veure durant els mesos de setembre a desembre als diferents escenaris del municipi (Teatre Municipal el Jardí, Sala La Cate i Auditori Caputxins), que enguany participaran de forma estable i recurrent en el conjunt de la programació escènica de la ciutat després de diverses inversions per millorar-ne la funcionalitat i comoditat de l’espectador.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "aquesta programació aposta per fer de Figueres una ciutat amb una temporada escènica potent i amb una claravoluntat d’oferir una gran varietat artística al públic per acostar el teatre a la gent”.

El Teatre Municipal el Jardí serà un cop més l’escenari dels espectacles de gran format, entre els quals hi ha, classificats com a espectacles “Excel·lent”, "La reina de la bellesa de Leenane" de La Perla 29; la multiguardonada als Premis Butaca "Una gossa en un descampat" de la banyolina Clàudia Cedó; la comèdia "Lapònia", protagonitzada per Roger Coma i, com a primera proposta Excel·lent de la temporada, la reconeguda companyia sevillana Atalaya TNT, que torna a Figueres després de 3 anys, presenta la seva versió del clàssic "Rey Lear" de Shakespeare. Sobre aquesta última proposta cal destacar que, en col·laboració amb el Teatre Principal d’Olot, s’oferirà un 50% de descompte sobre el preu de l’entrada a totes les persones que comprin l’entrada per anar a veure "Rey Lear" a Figueres el 12 d’octubre i per "Así que pasen cinco años", amb la mateixa companyia, el dia abans (11 octubre) a Olot.

A banda de les propostes de gran format, aquest escenari tornarà a acollir la fórmula de públic i actuació en el mateix espai amb dos espectacles. D’una banda, la companyia Llançat, formada per joves graduats de l’escola superior d’art dramàtic Eòlia, entre els quals hi ha la vilafantenca Ariadna Colomer, presentarà el musical "Una habitació buida" (espectacle Estrella), amb música de Clara Peya. La segona proposta que podrà veure el públic és el nou muntatge de la companyia figuerenca La Funcional, que a partir de contes de Pere Calders estrena l’obra "Finestres".

Pel que fa a les propostes de mitjà i petit format, a la Sala La Cate es podran veure la majoria d’espectacles “Estrella”, destacant l’obra escrita i dirigida per la figuerenca Helena Tornero, El futur, que es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya a principis d’any; la comèdia "Tortugues: la desacceleració de les partícules", també de la banyolina Clàudia Cedó; i el monòleg "Nenes i nens" interpretat per la mediàtica Anna Sahun sota la direcció de l’actor Joel Joan, qui també és la seva parella.

Les propostes “Estrella” també inclouen una proposta de dansa de la ballarina Núria Guiu, "Likes", que a partir d’una performance explicativa presenta un espectacle que posa en qüestió el valor social dels likes a partir de dos fenòmens populars de Youtube: el
cover dance i els vídeos de ioga. Així mateix, es podrà veure una segona proposta de dansa a la plaça Josep Pla, "Hop", un espectacle gratuït i obert a tothom que de forma lúdica i divulgativa acosta el públic a les danses urbanes.

I, finalment, a l’Auditori Caputxins, sota la programació artística de Joventuts Musicals de Figueres, segueix apostant pels músics del territori i comptarà amb les actuacions de Neus Plana i Maria Camahort, David Turró i Martí Aiguabella, Equinox Projecte i el
Trio Kom.