Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es faran dues visites, una el 28 d’octubre i l’altra el 4 de novembre, a càrrec del Dr.Narcis Bardalet, la Historiadora de l’Art i regidora de Cultura, Mariona Seguranyes, el biòleg JM Dacosta i la il·luminació de Bruno Pérez

Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri sota la llum de les espelmes.

Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri municipal per conèixer aquest espai patrimonial de la ciutat. Es faran dues visites, per a 175 persones cada una, a l’entorn de Tots Sants. La primera tindrà lloc el dia 28 d’octubre  i la segona, el 4 de novembre. Aniran a càrrec del Doctor Narcís Bardalet, la historiadora de l’Art i regidora de Cultura, Mariona Seguranyes i el biòleg JM Dacosta. En aquestes visites s’explicaran els elements escultòrics més importants del cementiri i la seva història, es resseguirà la història i les circumstàncies de la mort d’alguns dels personatges que hi van ésser enterrats i  la diversitat d’espècies que hi conviuen i anècdotes. Una acurada il·luminació amb espelmes anirà a càrrec de Bruno Pérez.         

 

La visita del dia 28 d’octubre, anirà precedida per una conferència introductòria a càrrec de  Joan Manuel Soldevilla i el forense Narcís Bardalet amb el títol El misteri dels anglesos del cementiri de Figueres, al tanatori de Figueres, a les 19.30h.

 

Les entrades, que tenen un preu de 3 euros es podran adquirir a partir del 17 d’octubre a les 12 del migdia a https://figueresaescena.koobin.com/.

Lavisita nocturna del dia 4 de novembre serà a les 20.30h, de la mà de Narcís Bardalet, metge forense, Mariona Seguranyes, doctora en història de l'art, i Josep Maria Dacosta, biòleg i divulgador. Les entrades per aquesta visita es podran adquirir a la web Som Cultura a partir també del 17 d’octubre a les 12 del migdia.

 

 

 

 

El valor patrimonial del cementiri de Figueres

 

Les visites nocturnes al cementiri permetran descobrir el seu ric patrimoni funerari i els personatges il.lustres que s’hi troben enterrats,  . I és que el cementiri de Figueres custodia un patrimoni escultòric i funerari de gran valor, on destaquen, entre altres, les escultures de Josep Llimona, Venanci Vallmitjana, Manel Fuxà, Frederic Marès i Artur Novoa. També és un espai molt ric en panteons funeraris, dels que destaquen especialment els projectats pels arquitectes Leandre Albareda, Josep Azemar, Emili Blanch i Josep Pelayo Martínez.

 

També és molt rellevant la part del cementiri maçònic, a través del qual trobem les arrels de la Figueres del segle XIX. Destaquen tombes maçòniques, austeres i amb la simbologia del culte de Salomon: escaires, triangles, regles o compassos. Això explica la presència d’una important lògia maçònica a Figueres, pels volts del 1880. En aquest apartat hi ha enterrats l’advocat Enric Serra, el doctor Lluís López-Rodríguez, o el catedràtic de Física i Química de l’institut de Figueres, alcalde de Figueres i relacionat amb el partit republicà federal Joan Maria Bofill, membre de la lògia Llum de Figueres.