Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres recupera la Nit del Comerç amb l’objectiu de reconéixer el teixit comercial de la ciutat.

S’han lliurat un total de cinc guardons i també s’han distingit els comerços que compleixen 25, 50 i 100 anys de la seva activitat

 

 

Figueres ha recuperat la Nit del Comerç, amb un Auditorti de Caputxins ple de gom a gom. Aquesta és una iniciativa impulsada per Comerç Figueres Associació i Setmanari de l’Alt Empordà, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, que té per objectiu guardonar els establiments que dinamitzen els espais comercials dins la trama urbana i aporten solucions de conveniència als clients i els comerços que, amb la seva millora constant, desenvolupen noves propostes i models de negoci per donar resposta a les noves demandes dels clients. També es vol posar l’accent en el capital humà del comerç i dels mercats, que contribueix a fer de Figueres una ciutat moderna i emprenedora.

 

 

En aquesta edició s’han lliurat cinc guardons: Premi al Comerç, al Comerç Emblemàtic, al Comerç de Barri, als Mercats de Figueres i a la tasca de contribució a la Promoció i Coneixement del Comerç de la ciutat. També s’han distingit a tots aquells comerços que compleixen 25, 50 i 100 anys de la seva activitat.  

 

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha ressaltat que la Nit del Comerç reivindica i homenatja el comerç de proximitat, un comerç que porta implícits una sèrie de valors a la nostra ciutat: és un element cohesionador, un espai de socialització, un punt de trobada. Avui també posem també en valor el gran capital humà que hi ha al darrere, i que fa de Figueres una ciutat dinàmica, emprenedora i sobretot, viva”

 

Els premiats són els següents:

 

 

Reconeixement a l'antiguitat comercial

 

25 anys

 

Dalícatessen (Sant Pere, 19)

 

Celia Vela (Muralla, 8)

 

Cafè La Cubana (Forn Nou, 14)

 

 

50 anys

 

Restaurant Shang-Haï (Corriol de les Bruixes, 11)

 

Drogueria Calvó (Ample, 30)

 

 

100 anys i xifres rodones a partir de 100

 

Casals Promise (Nou, 8) (100 anys)

 

Joieria Ferrer (Ample, 9) (110 anys)

 

Perfumeria Marcó (Girona, 12) (150 anys)

 

 

Reconeixement al comerç degà de Figueres

 

Teixits Matas

 

 

Premi al comerç de Barri

 

Serraplà (Juncària Parc Bosc)

 

 

Premi Mercats de Figueres

 

Parada de Fruita i verdura de Lídia Guil (mercat de la Plaça Catalunya)

 

 

Premi al comerç emblemàtic

 

Can Rosa (La Jonquera, 4)

 

 

Premi a la tasca de contribució a la promoció i coneixement del comerç de la ciutat

 

Agustí Planas

 

 

Premi al comerç de l’any

 

Rambla 29

 

 

El jurat avaluador ha estat integrat per representants de les entitats organitzadores, a més de l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Cambra de Comerç de Girona.

 

La Nit del Comerç ha comptat amb la participació de David Cuadrado, autor, consultor i mind shaker. Llicenciat en Psicologia del Treball i les Organitzacions i ha treballat com a formador a diferents consultories. El 2002 va muntar la seva pròpia empresa de desenvolupament i formació empresarial: Viventia. És autor dels llibres: ¿La Unión hace la fuerza? i Los 5 sentidos de la Venta, així com de més de 30 articles publicats a diferents revistes especialitzades. En els seus 20 anys de carrera, David calcula que haurà format al voltant de 15.000 persones de més de 200 empreses diferents.