Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest títol que conecedeix UNICEF reconeix el compromís de la ciutat amb el foment de la participació, la defensa i la promoció dels drets de la infància través de les polítiques socials

Figueres recull el títol de Ciutat Amiga de la Infància a Santander.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Núria Galimany, van recollir a Santander el títol de Ciutat Amiga de la Infància que concedeix UNICEF. Un segell que reconeix el compromís de la ciutat amb el foment de la participació, la defensa i la promoció dels drets de la infància través de les polítiques socials. Representants d'un total de 55 ciutats de tot l'Estat espanyol van reunir-se ahir a la capital de Cantàbria per rebre aquesta distinció.

El programa, liderat per UNICEF Comitè Espanyol des de l'any 2002, en aliança amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA), busca contribuir a millorar les condicions de vida dels nens, nenes i adolescents, i garantir el seu desenvolupament integral amb enfocament de drets. Actualment, són 170 les poblacions que formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància.

Núria Galimany afirma que "és tot un honor i un privilegi recollir aquesta distinció" i afegeix que "amb l'obtenció del segell CAI, UNICEF reconeix i posa en valor els esforços de la ciutadania i l'Ajuntament de Figueres per donar veu i protagonisme als infants".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que "Figueres impulsa l'aplicació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, fomentant la participació de les nenes i nens en tots els temes que els afecten i promovent el treball col·laboratiu i en xarxa. Per nosaltres, és una prioritat implementar polítiques eficaces que defensin els seus drets. Prioritzem el benestar i l'educació."

Aquest nomenament coincideix amb la visita que van fer els representats figuerencs del Consell Ciutadà d'Infants de Catalunya al Palau de la Generalitat dilluns, on els van rebre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté; i també amb la celebració del Dia Internacional de la Infància aquest diumenge, en el marc del qual l'Ajuntament de Figueres ha organitzat l'acte de renovació del Consell Ciutadà d'Infants, la lectura del Manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, tallers i jocs per la mainada.

Els actes de celebració del Dia Internacional de la Infància de diumenge tindran lloc a la sala de plens del consistori i a la plaça de l'Ajuntament, d'onze a dues del migdia.