Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre del Bon Pastor s'incorpora amb una programació estable a partir de l'octubre Més de 8.000 usuaris van participar a les activitats programades al primer semestre de 2017

Figueres programa 86 propostes als Centres Cívics Municipals fins al desembre.

L'Ajuntament de Figueres ha programat 86 activitats multidisciplinars als Centres Cívics Municipals fins al desembre, entre cursos, tallers, espectacles i exposicions. Enguany, com a novetat, s'incorpora el Teatre del Bon Pastor, que tindrà una programació estable - encara per definir - a partir de l'octubre, amb activitats coordinades amb l'associació de veïns de la zona nordoest de la ciutat.

 

D'entre la programació de l’últim trimestre de 2017, amb activitats transversals dirigides a tot tipus de públics al centre cívic Joaquim Xirau i al centre cívic Creu de la mà, destaquen propostes com la conferència "Menja net" a càrrec de Carla Zaplana, nutricionista i mentora de salut, que tindrà lloc el 29 de setembre a les 19 h al centre cívic Creu de la mà, o la sortida cultural al gran teatre Liceu de Barcelona el 7 de novembre, amb una ruta guiada a peu per descobrir els secrets de les Rambles, el mercat de la Boqueria i el barri gòtic de Barcelona.

 

Pel que fa a les activitats que es programen anualment, es proposen cursos, tallers i monogràfics dedicats a diferents àmbits com ara la dansa, gimnàstica, arts plàstiques i visuals, idiomes, habilitats i recursos, gastronomia, activitats específiques per a infants, joves o majors de 50 anys, exposicions, així com programes socials i de suport a entitats.

 

El regidor d’Acció Cívica, Jordi Masquef, ha explicat que es manté la política de contenció de preus per tal que tothom pugui accedir a les activitats dels centres, amb la idea que siguin "punts de trobada social per a totes les edats", i ha destacat la vinculació estreta amb les entitats socials de la ciutat per a la coordinació de moltes de les propostes programades.

 

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que la programació d'enguany demostra, una vegada més, que "els centres cívics s'han consolidat com equipaments de proximitat, que impulsen activitats de desenvolupament social i cultural, i que promouen la vida associativa i la participació dels ciutadans".

 

En el primer semestre de 2017, més de 8.000 usuaris van participar a les activitats programades, 4.500 corresponents al centre cívic Creu de la mà, i 4.000 al centre cívic Joaquim Xirau. Al llarg dels darrers 15 anys, els centres han registrat un total de 100.000 usuaris participants.

 

La matrícula online general per a la programació de l'últim trimestre es podrà realitzar del 19 de setembre al 27 de setembre, a partir de les 9 del matí, i també es podrà fer de manera presencial a cada centre cívic, el 19 i el 20 de setembre, de nou a una del matí, i de tres a dos quarts de nou del vespre.

 

Podeu consultar tot el programa en el següent enllaç: http://ca.figueres.cat/upload/element/cursos.pdf