Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la propera temporada de teatre, que tindrà lloc entre els mesos de setembre i desembre de 2015. Es podran veure prop d’una trentena de propostes teatrals.

Figueres presenta una temporada d'espectacles marcada pels monòlegs teatrals.

Un cop més, s’ha fet una categorització dels espectacles més destacats en excel·lents i estrella. En el cas dels excel·lents, que es fan al Teatre Municipal el Jardí, les obres amb aquesta etiqueta són La plaza del diamante (25 de setembre), interpretada per Lolita Flores; Recurso de Amparo (11 d’octubre), amb Amparo Moreno; Idiota (30 d’octubre), amb Ramon Madaula i Anna Sahun, o L’APM? Show (27 de novembre), a càrrec de dos còmics televisius com són en Peyu i l’Homo APM?.

Pel que fa als estrella, a la Sala La Cate, el primer arriba el 17 d’octubre de la mà de Mercè Arànega, que es posarà a la pell de Neus Català, l’última supervivent del camp d’extermini de Ravensbrück, a l’obra Neus Català, un cel de plom. L’altra proposta és una coproducció de l’Ajuntament de Figueres i la productora Bohèmia’s, on actua l’actriu figuerenca Àngels Bassas, Ciara (23 octubre). Petits Monstres (31 d’octubre), dirigida per Marilia Samper; El Pillo (6 de novembre), amb Marcel Tomàs, i El bon lladre (11 desembre), amb Josep Julien, completen les obres d’aquesta categoria.

Un dels trets que caracteritza més la temporada vinent és que hi ha un total de sis espectacles – La plaza del diamante, Recurso de Amparo, Un cel de plom, Ciara, El Pillo i El bon lladre – que són monòlegs teatrals (Cicle de paraula d’actor). El director del Teatre Municipal el Jardí, Salvador Torres, ha explicat que “ja en les darreres temporades s’havia apostat per aquest format teatral que s’ha classificat com a obres de “Cicle de paraula d’actor”. Aquesta temporada s’ha donat el cas que s’han pogut contractar sis propostes teatrals de qualitat per incloure en aquest cicle”. 

L’Ajuntament segueix amb la mateixa línia de preus, amb un cost de 12 € una entrada per a un espectacle excel·lent i de 10 € per a un estrella. També es conserva l’oferta del pack d’una proposta excel·lent més una d’estrella per només 18 €.

A la presentació també s’ha presentat la programació infantil, que inclou tres espectacles: Els tres óssos (4 d’octubre), amb la Cia. L’Estaquirot, una de les més veteranes de Catalunya; La Castanyera i els seus secrets (25 d’octubre), amb la Cia. Fes-t’ho com vulguis – aquest dia s’aprofitarà per celebrar la castanyada -, i La veritable història d’en Cagallufes (29 de novembre), de la Cia. Patawa.

Joventuts Musicals de Figueres, encarregats de la programació musical de la temporada, ha parlat dels quatre concerts que ha programat: Threejay Trio (2 d’octubre), jazz; Frames Percussion (16 d’octubre), música contemporània amb percussions; Noelia Rodiles (13 de novembre), clàssica, i per últim la cantant d’arrel Judit Neddermann (20 de novembre). Remarcar que aquesta temporada els concerts es faran els divendres a les 21 hores a l’Auditori Caputxins.

Per últim, s’ha presentat la Campanya de Teatre Amateur que es farà a la Sala La Cate els dies 18, 19 i 20 de setembre, amb tres propostes teatrals: Infideliti (divendres 18), Ingrid (dissabte 19) i Art (diumenge 20).

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que aquesta és una programació que mostra clarament la importància de Figueres com a ciutat cultural. “La ciutat ha d’esdevenir un referent gràcies a la seva oferta cultural que abarca tots els àmbits, en aquest cas de teatre, música, dansa o programació infantil de qualitat. Figueres es troba en un moment clau per aquest impuls cultural, perquè per primera vegada en els darrers anys gaudeix d’unes instal·lacions per a les arts escèniques – Teatre Municipal el Jardí, Sala La Cate i Auditori Caputxins – idònies per a poder fer de la cultura un pilar de ciutadania”.

Aquesta temporada també es mantenen El Club dels Tits, per als nens, i El Club de l’Espectador, per als adults. El Club dels Tits, que actualment ja compta amb més de 350 inscrits, seguirà informant de la programació infantil que es fa a Figueres i permetrà tenir descompte en el preu de les entrades. El Club de l’Espectador, per la seva banda, continuarà oferint informació preferent de les obres als seus membres i oferirà activitats vinculades al teatre, com ara col·loquis amb les companyies després de la funció o xerrades vinculades a determinades obres.

La venda d’entrades començarà demà dijous de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre el Jardí i, a partir de les 19.30 hores, venda online a www.figueresaescena.com.

Podeu consultar tota la programació en el PDF adjunt.