Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inversions augmenten més d'un 27% respecte el 2019 per equipaments com el nou pavelló municipal, la restauració de la casa natal de Salvador Dalí, la reforma del museu de l'Empordà, l'ampliació del centre Ferran Sunyer o la millora en l'enllumenat públic

Figueres presenta un pressupost per posar al dia la ciutat.

L'ajuntament de Figueres ha presentat aquest dijous la proposta de pressupost per a l'any 2020, que ascendeix a un import total de 59.697.501,18€.

 Es tracta d'un document realista, tant en la previsió dels ingressos com en la de les despeses, per posar la ciutat de Figueres al dia. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha qualificat que el pressupost "obre la porta a un model de gestió responsable, eficaç, transparent i al servei dels figuerencs i de les figuerenques". "El pressupost 2020 és un pressupost fet amb rigor, per posar ordre als comptes municipals, sense augmentar els impostos als ciutadans".

 

Eixos principals dels pressupost

 

1. Un pressupost basat en el rigor i la contenció.

El pressupost 2020 està pensat per ser executat i comptant amb els ingressos reals i ajustat a les necessitats de les persones, la ciutat i a cada àrea de l'Ajuntament. El pressupost augmenta un 2,18%, bàsicament per la millora en l'eficiència en el cobrament de les taxes que fins ara no es cobraven.

 

2. Un pressupost que contempla les ordenances fiscals en les que no augmenten els impostos.

Figueres és l'única ciutat important de la demarcació de Girona que no els augmenta, conscients de la situació socioeconòmica dels ciutadans i ciutadanes de Figueres.

 

3. Esforç en el capítol 1 de contractació de personal.

El pressupost 2020 fa un esforç per a l'increment de personal que la ciutat necessita per funcionar, sobretot a peu de carrer: 7 policies, 5 membres de la brigada municipal, 1 arquitecte municipal, serveis tècnics i cobriment de places vacants. S'incrementa en 660.000 euros, gairebé un 4% més que l'any 2019.

 

4. Un pressupost que augmenta les inversions un 27,29%  (+1,5 milions d'euros)

S'aposta per a la realització d'inversions estratègiques de la ciutat: nou pavelló municipal, ampliació (2a fase) del centre Ferran Sunyer, la restauració de la casa natal de Salvador Dalí, la millora de l'enllumenat públic (augmenta un 50% la inversió), la millora en equipaments esportius: vestidors i tancaments de l'Estadi Albert Gurt, l'adequació de vestidors, grades i protecció de la piscina, il·luminació del camp de futbol Marca de l'Ham i tancaments de la piscina entre altres.

 

5. Altres apostes estratègiques per a la ciutat

200.000 euros per a pressupostos participatius

+50% inversió en equipaments educatius

700.000 euros d'ajudes per a habitatges buits per tal de posar-los en lloguer social

Augment del 22% en ajudes en serveis socials

Augment del 114% en foment del comerç i del 100% en turisme cultural.

 

6. La seguretat com a prioritat

La despesa en seguretat augmenta un 18,56% respecte el 2019, el que suposen 808.000€ més.

 

7. Eliminació de les despeses supèrflues.

Es volen evitar "clientalismes i barra lliure" per tal d'afavorir a tots els figuerencs i figuerenques de forma equitativa i igualitària.

 

 Després de la presentació de la proposta de pressupost 2020 per part de l'equip de Govern, s' inicia ara un procés de negociació per tal de rebre aportacions de la resta de grups polítics del consistori.  Els tràmits seguiran amb una Comissió extraordinària que es convocarà la tercera setmana de febrer i posteriorment, el ple extraordinari l'última setmana de mes. Una vegada aprovat inicialment hi haurà el període d'exposició pública.