Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segons l'estudi, es generaran entre 1300 i 1600 llocs de treball directes i indirectes

Figueres presenta un estudi sobre el sector de la salut com a eix de desenvolupament econòmic i generació d'ocupació a l'Alt Empordà   .

 

El projecte és impulsat per l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà i amb la participació d'una gran varietat d'agents del territori

 

L'objectiu, posar en valor l'Empordà com a comarca saludable

 

A la presentació hi ha participat el Secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa

 

 

Figueres ha presentat avui l'estudi "El sector de la salut com a eix de desenvolupament econòmic i generació d'ocupació a l'Alt Empordà", un projecte impulsat per l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà encarregat a la Fundació Unió Catalana d’Hospitals i cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

 

En l'elaboració hi han participat una gran varietat d’agents del territori implicats: empreses de diferents sectors econòmics (esport, salut, esport, lleure, turisme, agroalimentari, etc.), associacions empresarials, Instituts, Universitat, entitats de caire social, entitats esportives, etc.

 

L'objectiu és posar en valor l'Empordà com una comarca saludable, amb la generació d'ocupació en àmbits transformadors, amb una diversificació i desestacionalització econòmica i amb un distintiu propi de compromís de territori saludable.

 

Els quatre eixos d'actuació prioritaris de l'estudi son:

-       Envelliment saludable

-       Turisme saludable

-       Gastronomia, productes de la terra i el mar

-       Esport i salut

 

L'aposta pel sector de la salut a la comarca suposarà, segons l'estudi, la generació de nous perfils professionals i d’itineraris formatius en aquests quatre àmbits, amb la posada en marxa de nous cicles formatius, certificats de professionalitat i altres formacions professionalitzadores a la comarca.

 

La previsió, també segons l'estudi és que es podran generar entre 1.318 i 1.685 llocs de treball (entre 298 i 485 llocs de treball directes i entre 1.020 i 1.200 llocs de treball indirectes), amb una gran varietat de perfils professionals com treballadors familiars i auxiliars de la llar, promotors d’envelliment actiu, tècnics i professionals per a pisos assistits, guies de turisme accessible, guies de turisme actiu, guies enoturístics, dinamitzadors de dieta saludable, dietistes, tècnics en higiene d’aliments, consultors en alimentació, professionals de l’esport, professionals de l’esport d’aventura, preparadors físics, organitzadors d’esdeveniments esportius, etc.

 

La presentació de l'estudi ha tingut lloc a l'Auditori de Caputxins i ha comptat amb la participació del secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, així com de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, de  Martí Masferrer, gerent de la Fundació Salut Empordà, Maria Emilia Gil, directora tècnica de la fundació Unió Catalana d'Hospitals, Jesús Quiroga, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres i Jordi Pi, president de l'Associació Empordà Turisme.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha ressaltat que "l'estudi és un pas endavant per a la diversificació econòmica a la nostra ciutat i també a la comarca de l'Alt Empordà i fer del sector de la salut un sector estratègic contemplant les singularitats de l'Alt Empordà, un tret per diferenciar-nos i treure'n profit i fer que el sector de la salut pugui ajudar a crear ocupació i creixement econòmic a la comarca".

 

Per la seva banda, el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, ha explicat que "aquest estudi posa sobre la taula allò que el coronavirus ha fet evident: que la salut és una gran prioritat per la comarca, des dels qui prestem el servei sanitari fins als sectors que s’hi veuen involucrats, com el social. Aquest estudi també ha d’ajudar a veure el camp de la salut com un tot que pot ajudar l’Alt Empordà a posicionar-se com un destí turístic saludable, tant per la qualitat de l’oferta com per la de l’assistència sanitària"