Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El document elaborat pels Serveis Tècnics municipals contempla totes les necessitats i millores en els àmbits d’equipaments, mobilitat, espai públic, enllumenat, clavegueram que han de revertir en una major qualitat de vida per les figuerenques i figuerencs

Figueres presenta un diagnòstic sobre les necessitats d’inversió per posar al dia la ciutat      .

Figueres ha presentat avui un diagnòstic sobre les necessitats d’inversió per posar el dia a la ciutat durant els propers 20 anys. Es tracta d’inversions a curt, mitjà i llarg termini agrupades en millores en equipaments municipals, millora dels espais públics, en l’enllumenat, la mobilitat... per revertir en una major qualitat de vida per les figuerenques i figuerencs.

 

Les actuacions contemplades en aquest anàlisi, pugen a 144 milions d’euros, dels quals, gairebé 11 milions d’euros ja estan en execució o aprovats en pressupostos com ara la rehabilitació de la Casa Natal Salvador Dalí, el Centre Ferran Sunyer o la nova seu DO Empordà. Part del finançament per aquestes inversions és extern, a través de subvencions o fons europeus.

 

Es tracta d’un anàlisi per saber en quin punt està la ciutat i cap on ha d’anar la ciutat.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “la planificació és la millor eina que tenim per fer de Figueres una ciutat adaptada als nous temps, per fer que la ciutat reneixi. Aquest document ens permetrà planificar per tenir la ciutat que tots desitgem”.

 

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, explica que “aquest és un full de ruta de la ciutat, un projecte de ciutat, una guia que ha de servir per marcar les prioritats”.