Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'objectiu és conèixer les dificultats amb què es troben en el seu dia a dia i apropar-se a la seva realitat

Figueres presenta la campanya Posa't a la meva pell per sensibilitzar sobre les persones amb discapacitat.

 

Figueres ha presentat la campanya "Posa't a la meva pell" , una iniciativa per sensibilitzar sobre les discapacitats. L'objectiu és que els figuerencs i les figuerenques es posin a la pell de persones amb discapacitat o diversitat funcional i conèixer les dificultats amb què es troben al seu dia a dia.

 

Consisteixen en 3 jornades organitzades amb la col·laboració de diferents entitats: Grup Mifas, Isom i Centre de Lleure El Dofí, ONCE, Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques, la Fundació de malalts d'Alzheimer i Família i la Fundació Tutelar de l'Alt Empordà.  

 

28 de maig. Plaça de la Font Lluminosa (de 10 a 12h)

Ens mourem pel centre de la ciutat amb la cadira de rodes, descobrirem a quins establiments i a quins no es pot accedir i quins tenen barreres. Precisament el punt de trobada serà aquí, a la plaça de la Font Lluminosa.

 

4 de juny. Placeta baixa de la Rambla (de 10 a 12h)

Coneixerem com viuen les persones cegues i descobrirem com és d'important el Braile, la tecnologia i la mobilitat en el dia a dia de les persones amb discapacitat visual

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques explicaran una part de les dificultats que genera tenir un patiment psicològic en la gestió de la pròpia vida i els reptes que cada dia superen les persones que el pateixen. 

 

11 de juny. Plaça Catalunya (de 9 a 13h)

Amb l'associació de malalts d'Alzheimer ens anirà "descartant" episodis de la nostra vida, qui hem sigut... A través d'un joc de cartes en el que anem perdent bocins de la nostra història podem prendre consciència del seu valor i el buit i indefensió que deixa aquesta pèrdua.

 

Les jornades acabaran amb una cloenda el dia 15 de juny a l'auditori de Caputxins, a càrrec de Fundació Tutelar de l'Empordà. 

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquestes jornades son importants per sensibilitzar als ciutadans i per ser tots més conscients de les barreres que es troben les persones amb discapacitat en el seu dia a dia. Així farem una ciutat més inclusiva on tothom s'hi senti a gust".

 

Per la seva banda, la regidora de Diversitat Funcional, Ester Marcos, ha afegit que "aquesta és la primera activitat d'aquest tipus que es fa a Figueres i és un pas endavant per a la inclusió a la ciutat".