Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'organitza conjuntament amb el Consell Comarcal

Figueres presenta l'oferta de serveis i activitats per als joves  .

 

Figueres ha presentat la programació jove de la temporada de tardor 2022. S'hi poden trobar cursos, tallers, xerrades, exposicions, esdeveniments, sortides, torneigs... L'objectiu, que les joves i joves de la ciutat coneguin el ventall d'activitats que hi poden realitzar. La presentació ha tingut lloc a l'Institut Cendrassos ja que des del servei de Joventut de l'Ajuntament i del Consell Comarcal, s'estan visitant tots els centres per apropar la guia als jove. En la presentació hi han assistit l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor d'Educació, Josep Alegrí, el conseller Comarcal Josep Maria Bernils i el cap de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas.

 

A banda, també s'han donat a conèixer els diferents serveis que Ofereix l'Oficina Jove:

 

 • Assessorament i informació
 • Espai de suport educatiu
 • Servei de mobilitat internacional
 • Servei d’acompanyament al tràmit de beques
 • Servei de salut
  • Exposicions, tallers i campanyes: es realitzen periòdicament exposicions i tallers relacionats en diferents àmbits de la salut i els hàbits. També es fan campanyes de prevenció i conscienciació.
  • La Taula Interinstitucional de Salut Juvenil (TISJ): és l’òrgan de representació i participació de les diferents entitats i professionals que treballen en l’àmbit de la salut juvenil a l’Alt Empordà. Hi participen més de 40 professionals i agents de salut en representació d’una vintena d’entitats. Seran dues Taules de salut a l’any on es pretendrà generar debat i afavorir i generar treball en xarxa.
  • Joves per la Transformació Social (JxTS): la intenció és capacitar els joves per a que esdevinguin persones crítiques en un món cada dia més complex. Es facilitarà espais de formació i debat on s’aprofundiarà en els interessos dels joves i es dotarà d’eines i recursos per empoderar-se com a joves.

 

 

Presentació de la campanya Fem Salut

 

També s'ha presentat la campanya Fem Salut.- A partir del mes d'octubre es repartirà als centres de secundària una llibreta amb separadors que aglutinen diferents temes sobre salut a tenir en compte per a adquirir desenvolupar uns bons hàbits saludables. També es podrà complementar la informació a la web empordajove.cat. Aquest material es presentarà a cada institut, on també es donarà eines a tutors i tutores per seguir treballant els hàbits saludables. També es faran activitats complementàries relacionades.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "els joves són una prioritat pel Govern de la ciutat. Tenim clar que els joves són el futur però també son el present i els hem de donar resposta a les seves necessitats. Per això treballem per donar resposta a les necessitats d'habitatge, ampliar l'oferta formativa..."

 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, Josep Alegrí, ha afegit que "des de l'Oficina Jove treballem per donar assessorament, suport educatiu, servei d'acompanyament... als nostres joves així com també oferint-los un ventall d'activitats per tal de què els nostres joves no marxin de la ciutat i aquí hi puguin trobar de tot".

 

Per la seva banda, el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, ha valorat positivament el conveni amb l'Ajuntament de Figueres per tirar endavant aquest projecte de l'Oficina Jove "és una mostra de compartir sinergies i esforços entre institucions, un conveni que fa poc que hem renovat i actualitzat".

 

 

Tota la informació a: www.empordajove.cat