Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mesura s’emmarca en el pla de reactivació econòmica del municipi, que avui s’ha presentat al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani

Figueres presenta l’Associació Empordà Tics per fomentar i donar suport al sector de les TIC al territori.

 

 

Figueres ha presentat avui l’Associació Empordà Tics, per fomentar i donar suport al sector de les TIC al territori. L’objectiu d’aquest projecte, inclòs en el marc del Pla de reactivació econòmica de Figueres, és impulsar el sector de les TIC a Figueres i la comarca com a motor d’activitat econòmica i de generació d’ocupació.

El projecte es focalitzarà en donar suport a les empreses TIC del territori, en fomentar l’emprenedoria en aquest àmbit i en potenciar la formació TIC (cicles formatius, formació ocupacional i formació contínua).

 

Aquest projecte es vincula amb altres projectes de l’esmentat pla de reactivació com ara el Pla de digitalització de les empreses del territori: línia d’ajuts per a assessoraments per a la digitalització de les empreses i els comerços; la incubadora d’empreses, enfocada a empreses d’alt component TIC (obertura prevista gener 2021)i la digitalització dels serveis de l’oficina d’empresa i del servei de creació d’empreses.

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani ha conegut de primera mà l’associació i també el Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat. El conseller ha ressaltat que “el pla de reactivació mostra la voluntat d’avançar-nos i diagnosticar els efectes que ens trobarem al mercat laboral arran de la crisi de la COVID-19 ”. El pla ha afegit El Homrani, va en línia del Decret de Concertació Territorial de polítiques actives d’ocupació i que permetrà poder finançar polítiques actives d’ocupació. El conseller ha agraït als treballors del Pla de Treball i Formació que han realitzat tasques essencials com garantir les mesures de seguretat al mercat, el seguiment a través de trucades a la gent gran, suport al Centre de Distribució d’Aliments...

 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat el consens del Pla de Rectivació de Figueres entre forces polítiques i sector empresarial i el sector serveis. “Necessitem activar-nos econòmicament i també a nivell de formació. Aquesta nova associació permetrà potenciar el producte de proximitat a través de les noves tecnologies. Són la gran eina que podem utilitzar per la digitalització tan important per al comerç de proximitat”.  

 

Lladó ha anunciat que es treballarà de manera col·laborativa per poder potenciar la formació professional a través de cicles tecnològics a la ciutat.

 

A la reunió hi han assistit els regidors Jesús Quiroga i Ester Marcos i la directora territorial del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, així com també representants de l’Associació.