Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’agenda urbana F30 pretén ser el full de ruta per encarar la transformació econòmica, social, ambiental i urbanística de la ciutat.

 Figueres presenta l’Agenda Urbana F30, un projecte de planificació estratègica de la ciutat.

La Alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el responsable del projecte, Javi Martín han presentat el projecte de l'Agenda Urbana F30. Aquesta iniciativa neix de la necessitat de unir les principals propostes dels diferents plants estratègics vigents a la ciutat.

La base del projecte son els valors republicans, així,  s’ha pensat en una idea de ciutat més justa, més social i amb més oportunitats per a tothom a partir de la integració de tots els barris.

L’Agenda Urbana F30 ha utilitzat com a guia agendes urbanes de la ONU, de la Unió Europea, d’Espanya i de Catalunya i en especial, l’Agenda 2030 de la ONU. Totes aquestes tenen com a objectiu construir ciutats més sostenibles i resilients als canvis socials, econòmics i ambientals. A més d'incorporar en una estratègia única tots els plans estratègics que actualment desenvolupen diferents àrees com el POUM, el pla de turisme, pla d'habitatge o transició energètica, entre altres.

El procés vol comptar amb la participació de la ciutadania i ho farà amb grups de treball sectorials que puguin col·laborar en proposar iniciatives. Paral·lelament es farà una enquesta oberta a tota la ciutadania de Figueres, perquè entre tots es decideixi la direcció del projecte..

L'alcaldessa Agnès Lladó ha destacat  que "Fa temps que Figueres demanda repensar-se i aquesta és una oportunitat per fer-ho amb la ciutadania i tenint en compte els objectius de sostenibilitat i l'oportunitat de captar fons Next Generation que ens ajudin a aquesta transformació "