Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suposaran en conjunt una inversió de 2 milions i mig d'euros, dels quals s'ha sol·licitat 1.680.000 a càrrec els fons europeus Next Generation.

Figueres presenta els projectes de millora de la mobilitat de la ciutat vinculats als fons Next Generation .

Avui s'ha presentat a la seu de Fisersa un projecte amb l'objectiu de transformar la mobilitat a la ciutat de Figueres en tres eixos.

En primer lloc es vol avançar cap a un parc de vehicles més sostenible apostant pel vehicle elèctric. L'Ajuntament de Figueres ha sol·licitat la subvenció europea per adquirir dos autobusos elèctrics per Fisersa i un camió elèctric per la Brigada Municipal. Aquesta acció té l'objectiu de reduir les emissions de gasos contaminants i també minvar el soroll i la contaminació acústica que generen els vehicles municipals.

El segon eix plantejat és l'habilitació de quatre quilòmetres i mig de carrils bici. Aquesta acció anirà acompanyada d'instal·lar vuit aparcaments segurs per bicicletes que es situaran en entorns estratègics per a facilitar l'aparcament dels ciclistes com la zona esportiva o les estacions de trens.

 

En tercer lloc s'han proposat dues intervencions als carrers Col·legi i Sant Llàtzer per eixamplar les voreres, posar arbrat nou, millorar l'enllumenat, el mobiliari públic i renovar el paviment. Aquesta millora també es proposa a trams del carrer Méndez Núñez, de la Calçada dels Monjos i del carrer Compositor Serra on es vol renovar el paviment i ampliar les voreres.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó declara que "Amb aquestes accions fem un pas més del Govern municipal en l'objectiu de tirar endavant projectes que transformin la ciutat per millorar la vida de tots els figuerencs com a eina també de transformació social".

Per el regidor de mobilitat Xavier Amiel, "Cal continuar treballant per fer de Figueres una ciutat més amable i sostenible. I que millori la mobilitat sostenible".