Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tindrà lloc dilluns, 26 d’abril a l’Auditori dels Caputxins

Figueres presenta els consells de districte en una sessió participativa a l’Auditori dels Caputxins      .

El proper dilluns 26 d’abril es durà a terme la sessió participativa de presentació dels consells de districte de Figueres. La cita és a les 19.30 hores a l’Auditori dels Caputxins (Rec Arnau, 8). Es tracta d’una trobada oberta a tota la ciutadania, però cal inscripció prèvia a: https://forms.gle/twTZG3jLnWBZqKBz6

 

Els consells territorials són espais de construcció col·lectiva d’utilitat per intervenir en la presa de decisions, amb l’ampliació de la informació i els punts de vista de què disposa l’equip de govern. Els consells permetran informar, donar resposta i consultar les opinions i demandes ciutadanes que es formulin relacionades amb el territori i amb projectes que s’estiguin duent a terme, decidir actuacions conjuntes i prendre decisions de manera consensuada, tractar temes pròxims amb l’objectiu de construir ciutat i reduir la distància existent entre ajuntament i ciutadania i viceversa. Els consells estaran oberts a la participació de tota la ciutadania. Així, es pretén que reuneixin els diferents sectors socials de cada districte (societat civil organitzada i no organitzada) per ser el màxim de representatius possible.

 

En el marc del procés participatiu actual, s’aprovarà la proposta de reglament i es realitzarà una prova pilot en dos d’aquests districtes. El procés compta de nou amb la col·laboració dels experts de la consultoria sociopolítica Neòpolis.

 

El procés deliberatiu per a la definició exhaustiva i implementació inicial d'una estructura de consells de districte a Figueres està subvencionat per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a polítiques de foment de la participació ciutadana (convocatòria 2020).

 L’objectiu és facilitar la participació ciutadana i el desenvolupament local així com realitzar propostes de millora per a cada districte en temes com les infraestructures, els equipaments escolars, els pressupostos participatius, l’espai públic... Aquesta organització permetrà adaptar-se a les necessitats de cada zona de la ciutat, que són diferents les unes de les altres i poder donar resposta a les diferents necessitats.

 

La delimitació de la ciutat en districtes és un element molt positiu i una eina per millorar la gestió de la ciutat, per apropar als ciutadans el consistori, però sobretot per a fer partícips els figuerencs en la millora dels seus barris, dels seus carrers, amb una major participació ciutadana. És una aposta compartida i treballada amb la ciutadania. Els consells territorials són espais d’utilitat per intervenir en la presa de decisions.  I és que els barris són espais de convivència, on els ciutadans que hi viuen coneixen les necessitats reals, les realitats socials que hi conviuen.

 

Els Consells de Districte  són consells territorials oberts a tota la ciutadania que s’han d’utilitzar per a intervenir en la presa de decisions, amb l’ampliació de la informació i els punts de vista de què disposa l’equip de  govern. Els consells  han de permetre informar, donar resposta i consultar les opinions i demandes ciutadanes que es formulin relacionades amb el territori i amb projectes que s’estiguin duent a terme, decidir actuacions conjuntes i prendre decisions de manera consensuada, tractar temes pròxims amb l’objectiu de construir ciutat i reduir la distància existent entre Ajuntament i Ciutadania i viceversa. Són espais de construcció col·lectiva.

 

A cadascun dels districtes hi haurà com a mínim un centre eductiu públic, ja que podria ser l’espai físic de trobada i de treball del Consell. Cada Consell aglutinarà els  diferents sectors socials de cada districte (societat civil organitzada i no organitzada) amb l’objectiu de tractar i incidir en la valoració i presa de decisions en temes territorials que afecten al conjunt de veïns de cada districte.