Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal ha presentat, aquest matí, el programa Joves per l'Ocupació, impulsat des de l'àrea de Promoció Econòmica de la ciutat i amb el recolzament del Servei d'Ocupaci&o...

Joves per l'Ocupació, és un programa innovador que combina accions d'orientació, tutorització, formació i adquisició d'experiència professional en empreses del territori. està destinat a joves desocupats de 16 a 25 anys que han abandonat prematurament els estudis reglats i desitgen incrementar la seva formació i ocupabilitat laboral. S'han seleciconat -entre Ajuntament i Oficina de Treball de la Generalitat a Figueres- 40 joves que es formen en matèries i competències que tenen futur a la comarca.

Recordar que fa poc més d'un any i mig, el consistori figuerenc i el Consell Comarcal van presentar una diagnosis per saber a on calia orientar les polítiques formatives per millorar la ocupació del joves. Les especialitats professionalitzadores en que es formen els joves participants, estàn relacionades amb el sectors del comerç i la restauració concretament: caixer/a amb coneixements de francés i operacions bàsiques de cuina. 

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que "e
n un moment de crisi econòmica, d'altes taxes d'atur, no només estructural sino també dels joves, les admnistracions locals -tot i no tenir competències en la matèria- som l'administració més propera i vivim els problemes dels joves. I per tant ens sentim responsables del que està passant. I per tant, de la mateixa manera que amb el SUMA'T el 2012, des de l'Ajuntament serem sensibles a l'aplicació d'aquests programes". 

Orientació personal
Destacar que els Joves per l'Ocupació reben molt més que formació en una matèria concreta. També tenen a la seva disposició dues tutores que, contractades pel programa, són les encarregades de pactar un itinerari personalitzat amb l'alumne i ajudar-lo també en aspectes personals i socials. 

Aquest programa de formació en alternança amb el treball està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), finançat a càrrec de fons provinents de Pressupostos Generals de l'Estat i cofinançat pel  Fons Social Europeu.