Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte s'ha presentat en el marc dels fons Next Generation

Figueres presenta el Pla de Sostenibilitat Turística per convertir el centre històric en una experiència turística total.

Una de les prioritats del pla és l'ordenació de la zona del Museu Dalí i crear un eix que connecti Casa Natal de Dalí, Rambla, Museu i Castell de Sant Ferran

 

El pla suposarà una inversió de 5 milions d'euros

 

Figueres ha presentat el Pla de Sostenibilitat Turística per convertir el centre històric de la ciutat en una experiència turística total. La proposta, que contempla una sèrie d'actuacions que ascendeixen a gairebé 5 milions d'euros s'engloba en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí en el marc dels fons europeus Next Generation. L'objectiu d'aquests plans és donar finançament als municipis amb vocació turística per tal que puguin modernitzar, transformar i fer més competitives les seves infraestructures i serveis d'ús turístic.

 

Figueres ha presentat una proposta que se centra en l'espai on es concentren la majoria dels recursos turístics, presentant de forma conjunta i harmonitzada tota la seva oferta cultural, comercial i gastronòmica. L'objectiu és posicionar Figueres com una destinació urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius turístics únics al món com el Teatre-Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran.

 

El pla que presenta Figueres inclou actuacions per:

 

-Transició verda i sostenibilitat

-Millora de l'eficiència energètica

-Transició digital

-Competitivitat

 

 

El pla Proposem diferents actuacions en diferents àmbits:

 

Dalí de Figueres:

Millora de l'entorn urbà del Museu Dalí: Intervenció integral del carrer de la Pujada del Castell amb l'eixamplament de voreres, implantació d'arbrat i millora de l'accessibilitat.

 

-Instal·lació permanent de tres estàtues de la campanya "Dalí de Figueres" en indrets del centre urbà vinculats a la vida de l'artista

 

-Instal·lació de projeccions fixes en monuments i edificis emblemàtics de la ciutat, que permetin posar imatges amb finalitat turística.

 

-Transició energètica dels tradicionals llums nadalencs d'inspiració daliniana.

 

-Il·luminació de les lletres de "Figueres" davant la Torre Galatea.

 

Turisme enogastronòmic:

 

-Adequació del balcó de la coberta del mercat de la Plaça Catalunya per poder-hi fer parades de la ruta enogastronòmica així com d'altres activitats relacionades amb el vi, el producte de mercat i la gastronomia. Exemple mercado de San Miguel de Madrid.

 

-Oferta permanent de rutes enogastronòmiques urbanes i instal·lació de senyalització permanent relacionada.

 

 

Digitalització de la destinació:

 

-Gestió digital dels aparcaments: senyalització dels aparcaments per saber les places a temps real disponibles.

-Monitoratge de l'opinió digital de la destinació turística

-Sistema de monitoratge de fluxos turístics

-Creació de materials digitals de promoció turística

-Aplicació mòbil de rutes turístiques

 

 

Transició energètica:

 

-Millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del Centre Històric.

-Instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals d'ús turístic.

 

Transició verda

 

-Millora de l'espai verd de la Pujada del Castell amb nova pavimentació, eixamplament de voreres, plantació de nou arbrat, recuperació del curs de l'aigua i renovació del mobiliari públic. 

 

-Millora i condicionament dels camins que connecten Figueres amb Vilabertran: Caboques i Princesa, amb adequació del ferm, dotació de punts de llum, plantació d'arbres, implantació de nova senyalització...

 

-Millora i condicionament del camí de Sant Pau de la Calçada: adequació d'un itinerari de vianants i ciclistes.

 

 

Destinació accessible:

 

-Adequació i millora de l'accessibilitat al centre amb eixamplament de voreres, renovació de paviments, ocultació de cables penjants i altres obstacles.

 

-Adequació i millora de l'accessibilitat al carrer Enginyers

 

-Instal·lació de semàfors per a invidents

 

-Millora de l'accessibilitat de les pàgines web i xarxes socials de Turisme Figueres

 

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que el pla "és una aposta pel turisme, per la capitalitat de Figuers, per la diversificació, per tal de promocionar la ciutat i per elaborar productes turístics de qualitat relacionats amb la gastronomia i amb la figura de Salvador Dalí, dos potencials que tenim. L'objectiu és posicionar Figueres com una destinació turística urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius únics al món com el Teatre Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran"

 

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Alfons Martínez, ha explicat que "aquest pla és una consolidació de l'estructura turística de la ciutat i per donar resposta a les necessitats turístiques que tenia Figueres. És alhora una aposta per desestacionalitzar el turisme a la ciutat"