Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, ha participat aquest dijous a una taula rodona titulada "La responsabilitat de l'adminis

Giró ha defensat que el paper de les administracions és el de crear les condicions per tal que les empreses puguin desenvolupar les seves activitats i crear ocupació. Com a representant de la xarxa europea Energy Cities, el regidor de Medi Ambient ha emfatitzat el paper que el món local ha de tenir en matèria energètica, apostant perquè els municipis esdevinguin actors energètics, tot potenciant l'eficiència energètica i les energies renovables per tal d'aconseguir els objectius plantejats en el Pacte d'Alcaldes. També ha remarcat que en matèria energètica s'obre un camp amb enormes possibilitats de creació d'ocupació, també a nivell local. 


Pel que fa al nou model energètic, Giró ha explicat que es necessita el suport de l'I+D+I per tal que els municipis pugin  introduir les millores tecnològiques. Finalment, ha recordat que la recent decisió de retirar les primes econòmiques a l'impuls a les energies renovables ha comportat un fre a l'expansió del sector, a la creació d'ocupació i la pèrdua d'importants inversions.

L'acte ha tingut lloc al Centre de Congressos Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. Giró ha compartit taula amb el director de relacions externes de l’ICAEN, Joan Josep Escobar i el director de la Unitat d'Innovació Empresarial d'ACC1Ó Xavier Ferràs. Finalment, i com a curiositat, destacar que Giró ha coincidit en l’acte amb l’anterior responsable municipal de Medi Ambient, Richard Elelman, qui també va participar a la taula rodona.