Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es tancaran parcs infantils i públics de la ciutat, se suspèn Sant Jordi, s’augmentaran les mesures de control als mercats, es redueix l’aforament al transport públic i es multarà les persones sense mascareta

Figueres pren mesures per evitar la propagació de la COVID-19.

L'Ajuntament de Figueres pren mesures per evitar la propagació de la COVID-19 a la ciutat arran de les últimes xifres.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “cal reforçar les mesures de seguretat a nivell col·lectiu i a nivell particular. La clau és la manera com ens comportem els propers dies”. Durant la primera fase de la pandèmia, Figueres va ser de les zones menys afectades de Catalunya. “Això ha fet que ens relaxem amb els comportaments socials i això no pot ser”.

Lladó s’ha adreçat especialment també a la població jove, ja que la mitjana d’edat d’afectació és mes baixa que el mes de març: “faig una crida al col·lectiu jove perquè es posin la mascareta i perquè siguin responsables”.

L’alcaldessa de Figueres ha ressaltat que “ara més que mai cal salvar la salut de la ciutadania, però també hem de ser conscients que ara, cal fer algun pas enrere per tal de salvar la salut econòmica de la ciutat. Hem de ser responsables i autoexigents perquè no podem permetre’ns que la pandèmia ens obligui a tancar comerços, restaurants i serveis”.

El gerent de l’Hospital de Figueres, Martí Masferrer, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat ja que “actualment a l’Hospital hi ha quatre persones ingressades per COVID-19 i hi ha poca pressió sanitària. Atenem amb normalitat”.

 

Mesures adoptades

-Suspensió de la festivitat de Sant Jordi

-Augmentar les mesures de seguretat pels actes culturals (control d’accés, prendre la temperatura...)

-Potenciar la campanya de prevenció per conscienciar la ciutadania (instal·lació de tòtems informatius a diferents zones de la ciutat on hi ha més concentració de gent, restricció del pas de vehicles a la Rambla els caps de setmana d’estiu...)

-Pel que fa als mercats, destinar-hi més dispositius policials per controlar que tothom compleix amb les mesures de seguretat.

-Potenciar la presència policial als carrers per controlar concentracions de gent i sancionant aquelles persones que no utilitzin la mascareta.

-Col·laboració amb l’Àrea Bàsic de Salut per conscienciar la ciutadania i per rastrejar els casos positius.

-Tancament de parcs infantils i parcs públics de la ciutat a partir de demà dissabte.

-Control estricte de les concentracions als locals d’oci nocturn.

-Reducció de l’aforament dels autobusos urbans

-Tancament de les fonts municipals

-Augmentar el control a les terrasses: que es compleixin les distàncies de seguretat, la utilització de mascaretes...

-Incrementar la desinfecció d’espais públics.