Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres exercirà aquest paper a partir del març del 2017 amb un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc, i creador de la sardana moderna, Pep Ventura

Figueres pren el relleu de la Capital de la Sardana a Mollerussa.

L'Ajuntament de Figueres ha rebut aquest divendres al vespre el relleu de la Capital de la Sardana, en l'acte de lliurament de premis Capital de la Sardana 2016 que s'ha celebrat a Mollerussa, - la ciutat que enguany ostenta aquesta distinció -, amb la presència de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, i la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné.

En l'acte de presentació, l'alcaldessa de Figueres ha explicat quines seran les línies generals i els objectius d'un projecte que tindrà com a eix el bicentenari del naixement del músic i estructurador de la sardana moderna, Josep Ventura i Casas. La celebració servirà per reivindicar la vida i obra d'un músic clau per a la ciutat i, alhora, recuperar la història d'una cultura popular que per a la societat del segle XIX va contribuir en l'avenç i el progrés de la Catalunya contemporània.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que "la sardana és una activitat social i cultural impossible de dissociar de la història de Figueres" i "un emblema cultural d'àmbit nacional". L'alcaldessa ha explicat que el pes principal de la programació i activitats anirà a càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura, i que s'està treballant per a que l'any vinent totes les entitats i sectors de la ciutat "vibrin al so de la cobla i del que significa" i per a difondre arreu el missatge que "la sardana és una manifestació cultural de primer ordre, actual, i signe inequívoc de la nostra identitat com a nació".

Durant l'acte, s'ha fet el nomenament de la Capital de la Sardana 2018, i s'han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2016, que suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l’encarregada d’atorgar-los, segons unes categories establertes. 

La presentació oficial de Figueres, Capital de la Sardana 2017 tindrà lloc dimecres 11 de gener al vespre a l'auditori Caputxins de Figueres, on es donarà a conèixer tota la programació d'actes previstos per celebrar l'efemèride.