Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres posarà en marxa del divendres 30 de desembre al dimecres 4 de gener la Factoria Lúdica i de l'Enginy a Casa Empordà i a diverses sales dels Museus del Joguet, de la Tècnica i de l'Empordà.

Figueres posarà en marxa la 3a edició de la Factoria Lúdica i de l'Enginy el 30 de desembre.

La tercera edició d'aquesta iniciativa ja consolidada s'inaugurarà el mateix divendres 30 de desembre amb la cercavila interactiva de la companyia Campiquipugui, que començarà a les 5 de la tarda des de la plaça de l’Ajuntament.

La Factoria Lúdica i de l'Enginy pretén oferir experiències noves i interessants a través d'una àmplia programació de tallers i activitats en família. Enguany, a la oferta d'anys anteriors de jocs de taula, activitats creatives de música, teatre, scrapbook, màgia, jocs de construcció, etc., s'hi incorporen activitats de cuina i jocs moguts, i la visita al refugi antiaeri de la plaça del Gra.

Així, a la Casa Empordà, hi haurà una gran ludoteca amb jocs del món i espectacles sorprenents tallers diversos, al Museu de la Tècnica de l'Empordà s'hi faran tallers relacionats amb les noves tecnologies com el taller de creació de joguines en 3D, creació de música amb l'IPAD o l'explorador d'enigmes literaris amb codis QR, i al Museu del Joguet de Catalunya i al Museu de l'Empordà, tallers de cuina, de musicoteràpia i activitats per a petits i grans.

La Factoria Lúdica és un projecte transversal promogut des de l’Àrea de Serveis a les Persones i que compta amb mitjans dels serveis d’Educació, Joventut i Infància, i la complicitat de diversos professionals i associacions vinculats al món de l’educació. Les entitats que hi participen enguany són el Consell Local de Joventut, l’Agrupament Escolta Sant Pere, l’Agrupament Escolta Xiprers al Vent i l’associació teatral A mossegades.

La regidora de l'àrea d’Educació, Joventut i Infància, Núria Galimany, afirma que la Factoria "és una eina de transformació social que fa visibles els projectes que investiguen i promouen el lleure de qualitat".

L'alcaldessa Marta Felip destaca la importància d'aquesta iniciativa, que "permet teixir una xarxa de complicitats entre els diversos actors dins la ciutat (famílies, escoles, associacions, administració)".

Podeu consultar la programació completa al web www.factorialudica.cat. Tots els tallers són gratuïts, però en alguns cal inscriure-s'hi prèviament a través dels formularis del web.