Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

També s'ha presentat la pàgina web habitatgefigueres.cat coincidint amb la convocatòria del bo jove de lloguer

Figueres posa en marxa l'Oficina Local d'Habitatge   .

 

La nova web és la seu virtual de la nova oficina local d’habitatge que ha començat a funcionar el mes de maig del 2022. Des del 2012, aquest servei s'havia cedit al Consell Comarcal. L’oficina esdevé la finestreta única en habitatge a Figueres. Amb seu a l’OMAC, disposa d’una àrea de treball per als tècnics,  dos despatxos privats d’atenció  i d’una taula d’atenció al públic de la pròpia OMAC. Des de la web es facilita tota la informació d’ajudes, subvencions, habitatge de protecció oficial i convocatòries d’habitatge públic municipal així com de la borsa de lloguer social i també sobre les cèdules d’habitabilitat i subvencions en rehabilitació, tant de les convocatòries pròpies de l’Ajuntament com les de l’oficina de rehabilitació d’habitatge vinculades a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i als Fons Europeus/Next Neneration. A la web també s’hi poden trobar els estudis i dades relacionades amb l’habitatge a Figueres així com les normatives vigents i els convenis signats amb l’AHC. A través de la web també es pot demanar hora per atenció presencial i també es poden realitzar consultes telefòniques i via correu electrònic.

 

 A la web s’hi pot trobar tota la informació sobre la convocatòria del bo jove de lloguer, que es podrà sol·licitar a partir del dia 8 de juny a les 9 del matí  via telemàtica o presencial demanant hora a l’oficina a través de la pàgina web d’habitatge o de la pròpia Oficina municipal d’atenció ciutadana.

 

Es preveu una allau de sol·licituds i per això des d’habitatge figueres  ja fa setmanes que s’informa sobre els requisits i documentació a tenir a punt per poder fer el tràmit de seguida que s’obrin les sol·licituds (8 de juny a les 9:00).

 

Per activar la nova oficina i poder oferir un servei de qualitat s’han incorporat nous tècnics i actualment l’OLH Figueres disposa d’un equip format per un TAG, una Educadora social, un Tècnic d’Habitatge, una Arquitecte, un Aparellador, un Agent Verificador i 4 auxiliars administratius.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "una de les nostres prioritats és donar resposta a les necessitats d'habitatge que hi havia a la ciutat. L'objectiu final és el d'augmentar el parc públic d'habitatge, sobretot entre els joves i la gent gran. L'habitatge és un dret i com a administració, l'hem de fer realitat".

 

Per la seva banda, el regidor d'Habitatge, José Castellón, ha afegit que "és un orgull presentar avui aquesta nova eina per apropar a la ciutadania la informació referent a l'habitatge".