Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres va formar part de la taula rodona de “L'avenir des relations transfrontalières franco catalanes perspectives”, per parlar sobre les futures relacions transfro...

Una de les temàtiques principals que es van tractar va ser el pas de les vies convencionals a vies de llarg recorregut. Així mateix, van debatre altres qüestions com ara l'augment de de les relacions ecònomiques millorant les sinèrgies sense buscar la competitivtat, sinó la productivitat, i ampliar l'intercanvi cultural i turístic. El Sr. Pere Padrosa, Director General de Territori i Mobililitat de la Generalitat de Catalunya, va explicar de forma àmplia la mobilitat i la capacitat de negoci a l'Euroregió, exposant les millores portades a terme i les que es pretenen aconseguir.

A la taula va haver-hi la presència de Cristophe-André Frassa, senador de la República Francesa; Sònia Trilla, regidora d’Habitatge, Rehabilitació i Patrimoni a l’Ajuntament de Figueres i experta en temes transfronterers; Marie-Thérèse Sanchez-Schmid, eurodiputada i membre del PPE; Antònia Sabartès, secretària General de l’Euroregió Pirineus Mediterrània; i Pere Padrosa, Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.

La regidora Sònia Trilla destaca “la bona predisposició del Senador de França, Sr. Cristophe-André Frassa, per tal de millorar la relacions institucionals actuals i així aconseguir entretots el desenvolupament d'un espai de comunicació més ampli i una col·laboració intensa.També agraeixo la tasca que està desenvolupant a la Delegació de la Generalitat a França, sobretot en el sentit de mostrar i explicar als francesos les inquietuts del poble català”.