Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, ha assistit a tots els actes institucionals i festius, acompanyat dels Amics dels Gegants de Figueres

Figueres participa al 30è Aplec Internacional Adifolk 2017 a Ostrava amb el drac i el gegant de Pep Ventura.

Figueres ha participat al 30è Aplec Internacional 2017 que s'ha celebrat el 30 de juny, 1 i 2 de juliol a la ciutat txeca d'Ostrava, dins el prestigiós "The Festival in the Streets", amb el gegant de Pep Ventura i el drac de la ciutat, juntament amb una trentena de grups de cultura popular catalana que han estat seleccionats després de superar un càsting de l'organització. El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, ha assistit a tots els actes institucionals i festius, acompanyat de geganters dels Amics dels Gegants de Figueres.

El divendres, el primer dia del certamen, va tenir lloc la recepció inaugural amb representants polítics de la ciutat txeca i de la regió, i una ballada de sardanes i una cercavila amb tots els grups participants. Dissabte al matí es va celebrar una jornada castellera i sardanes, i al vespre, al Castle, es va oferir un concert-espectacle de cor, orquestra i cobla. Finalment, el diumenge 2 de juliol, a la Main Square, va tenir lloc una ballada de sardanes, que va desembocar en la festa de cloenda de l’Aplec 2017.

L'Aplec Internacional, organitzat anualment per Adifolk i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és un gran mostra cultural catalana que enguany ha ofert un format diferent a l’habitual, integrat dins de l”Street festival’ del festival ‘Colors of Ostrava’, seguint el nou esperit de l’Aplec Internacional d'aprofitar grans esdeveniments culturals per inserir-hi la programació i divulgar la nostra tradició, com la cobla i la sardana. Aquest nou enfocament ha obligat a limitar el nombre de participants i a un nivell de selecció qualitatiu.

Des de Catalunya, a banda dels geganters de Figueres, hi han participat: La Cobla Volta al Món, l'Àliga de Tàrrega, el Gegant Pep Ventura i el Drac de Figueres, els Capgrossos de Capellades, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Federació de Balls de Diables de Barcelona, l'esbart Xàldiga de Barcelona i els Gegants Veguers de Montblanc. I en representació de la cultura txeca, hi seran la Chamber Orchestra-Camerata Janáceck, el grup de Folklore Ensemble Hibina i el Choir of Ostrava.

Actualment, “The Festival in the Streets” és un festival independent, amb una durada de dos dies sencers en què el centre d’Ostrava es transforma en una gran festa amb una àmplia gamma d’activitats diferents, com concerts d’artistes txecs o internacionals, teatre de carrer, tallers, concursos, esports i jocs, que reuneix al voltant de 30.000 visitants de tota la República Txeca. Enguany, la ciutat celebra 750 des de la seva fundació com a ciutat, els mateixos que fa que Figueres va rebre la carta Pobla. 

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, ha agraït la implicació dels Amics dels Gegants de Figueres com a embaixadors del patrimoni cultural figuerenc amb el gegant de Pep Ventura i el drac de la ciutat, i s'ha mostrat satisfet perquè la música de Pep Ventura ha acompanyat els elements de cultura popular en l'Aplec Internacional, en l'any de celebració del bicentenari del seu naixement.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que és una satisfacció que la ciutat hagi pogut participar en un festival tant prestigiós com el "Festival of Colors" a Ostrava, representant la cultura popular catalana a la República Txeca.