Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació de l'Ajuntament de Figueres, encapçalada per l'alcaldessa Marta Felip, ha participat avui a la 6a Cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat celebrada a Béziers (França). Una trob...

Durant la seva intervenció l'alcaldessa de Figueres s'ha felicitat per formar part del club de ciutats europees amb estació al tronc de l'alta velocitat ferroviària, però ha recordat que encara hi ha pendents. En aquest sentit, Felip ha remarcat que cal desenvolupar, de forma clara i contundent la infraestructura necessària per al transport de mercaderies en ferrocarril. A l'Empordà, el projecte més estratègic és la construcció d'una estació intermodal de mercaderies a Vilamalla, per fer possible el moviment de mercaderies des dels ports de Barcelona i Tarragona en ferrocarril fins a França i al centre i nord d'Europa. Una estació que també servirà per passar mercaderies del ferrocarril als camions per distribuir-les per les comarques gironines i els Pirineus  catalans.

Entre d’altres a Béziers, des de Figueres també s'ha recordat que la ciutat està pendent del  mini soterrament del tren convencional, que ha de permetre l’eliminació dels passos a nivell de l’avinguda Vilallonga i dels Fossos. Una acció, aquesta última, que ha de ser el el punt culminant per tancar el model ferroviari de Figueres de forma definitiva i a la vegada potenciar el l’ús del tren convencional a l'Empordà.

Finalment, l'alcaldessa ha recordat la celebració de la cimera a Figueres -el 20 de gener de 2012- i ha destacat la importància d'aquestes trobades perquè entre tots plegats s'acordin mesures, s'impulsi i es pressioni a les administracions responsables de les infraestructures ferroviàries franceses i espanyoles per aconseguir accelerar el procés de construcció del l'eix mediterrani ferroviari tant pel transports de persones com per a les mercaderies.

Descarrega't la declaració de la 6a Cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat.