Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Hospital de Figueres acollirà el divendres 26 d’agost de 16 a 20.30 hores una col•lecta extraordinària de donació. La campanya continuarà el dia següent a l’IES Ramon Muntaner, on es podrà donar sang de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores.

Figueres organitza una gran campanya de donació per remuntar les reserves de sang.

En total, s’esperen aconseguir 250 donacions que permetin remuntar les reserves de sang, que en aquests moments només són de 6 dies per al conjunt de Catalunya.

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, durant els mesos de juliol i el que portem d’agost, les donacions han baixat al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Per assegurar que tots els malalts i accidentats tenen sang, aquest estiu el Banc de Sang s’havia marcat el repte d’aconseguir 50.000 donacions de sang a tot Catalunya, 6.000 de les quals a les comarques de Girona, on s’hi ha organitzat 85 campanyes, amb especial incidència als municipis de la costa.

El grup sanguini 0 negatiu

És un grup sanguini molt necessari en cas d’emergència, quan no es pot comprovar el grup sanguini del malalt, ja que aquesta sang és compatible amb qualsevol receptor.

Malauradament, menys del 7% de la població té aquest grup, per això el Banc de Sang anima totes les persones que donin sang, especialment les d’aquest grup, per assegurar que els malalts i accidentats tindran sang per als seus tractaments.

 #amicspersempre

 “Aquest estiu, fes #amicspersempre”. Aquest és l’esperit de la campanya del Banc de Sang per animar tothom que pugui a donar sang a l’estiu.

Totes les persones que vagin a donar sang rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre.