Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'ha realitzat una campanya informativa als usuaris i a partir d'aquesta setmana s'han començat a aplicar sancions

Figueres ordena els vehicles propulsats per motors elèctrics.

L'ajuntament de Figueres, davant la proliferació de vehicles anomenats de mobilitat personal propulsats per motors elèctrics i els efectes que el seu ús pot tenir en la seguretat viària, ha iniciat una campanya per posar ordre  a la mobilitat i permetre la convivència entre els diferents tipus de vehicles i vianants.

Durant 15 dies, la Guàrdia Urbana ha realitzat una campanya informativa per tal d'explicar als usuaris de patinets elèctrics i vehicles propulsats per motors elèctrics, per explicar quina és la normativa que han de complir. En total durant aquesta quinzena s'han fet un total de 72 avisos.

Des d'aquesta setmana s'han començat a posar denuncies per infraccions. Se n'han posat cinc en total (3 per circular per vorera, 1 per escoltar auriculars mentre es condueix i una per circular dues persones en un mateix patinet).

La tercera fase de la campanya consistirà en fer controls planificats, que es portaran a terme d'aquí unes setmanes.

Les sancions econòmiques oscil·len entre els 100 i els 200 euros, depenent del tipus d'infracció.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha explicat que "l'objectiu és posar ordre i deixar clar que les voreres són per als vianants. Les sancions econòmiques de les infraccions que es cometin, es gestionaran a través de Xaloc".

El regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, ha destacat que "la complexitat viària de Figueres fa que calgui treballar de forma transversal per a què convisquin vehicles i vianants".

Per la seva banda, l'inspector de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ha afegit que "tenim la convicció que la campanya informativa era necessària perquè molts usuaris d'aquests vehicles no coneixien la normativa que se'ls hi aplica. De moment ens regim per una instrucció de la Direcció General de Trànsit, a l'espera que es defineixi un nou reglament de vehicles".