Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'impartirà a l'Institut Olivar Gran en col•laboració amb el Grup Peralada el curs 2018-2019

Figueres oferirà un nou Cicle formatiu de grau superior de direcció de cuina .

L'Institut Olivar Gran ha presentat aquest matí a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà el nou Cicle formatiu de grau superior de direcció de cuina dual, que s'hi impartirà en col·laboració amb el Grup Peralada, i l'oferta de formació professional 2018-2019. Hi han assistit l'alcaldessa Marta Felip, el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco; la gerent de l'Institut del Cava, Mª del Mar Torres, i representants d'empreses i associacions de la comarca que col·laboren amb els cicles formatius duals. També s'ha fet el lliurament dels diplomes "Coneixedors del vi i del cava" 2016-2017.

El Cicle de grau superior de Direcció de cuina, de formació dual (en alternança entre el centre educatiu i l'empresa), se suma a l'oferta formativa postobligatòria de l'institut, que fins ara estava formada per 3 cicles de grau mitjà: Cuina i gastronomia, Serveis en restauració, i Forneria, pastisseria i confiteria.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que els cicles formatius són clau per a retenir el talent jove: "Volem una formació professional de prestigi, en aquest cas, orientada a l'hoteleria, restauració i turisme". "Ens queda camí per recórrer, però el que estem fent donarà els seus fruïts i aconseguirem casar l'atur amb la demanda existent", ha afegit. L'alcaldessa també ha posat de relleu la importància de la col·laboració del teixit empersarial de l'Alt Empordà i les comarques gironines en la formació, en un territori que és "destinació turística, enològica i gastronòmica", on "el 80 % del PIB es basa en el sector comerç i restauració".

Per la seva banda, el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, ha afirmat que "l'Institut Olivar Gran està perfectament preparat per a poder desenvolupar aquesta nova formació professional", i ha subratllat que "Figueres està exercint la capitalitat d'aquesta formació professional, treballant amb mirada àmplia de cares a la comarca".

El director de l'Institut Olivar Gran, Rafa González, ha agraït la tasca de l'equip docent del centre, que ha qualificat d' "indispensable per a poder tirar endavant aquests projectes", i ha destacat el paper fonamental de l'Ajuntament de Figueres, a qui ha agraït la constant predisposició.

Els representants de les empreses presents en l'acte, Grup Peralada, Prestige Hotels i Hotel Carlemany, han coincidit a destacar la importància de l'estreta col·laboració entre administració, teixit empresarial, alumnat i centre educatiu.

En l'acte d'aquest matí a la sala Ferran Adrià de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà també s'ha fet el lliurament dels diplomes "Coneixedors del vi i del cava" als estudiants que han completat el mòdul professional corresponent dins del programa d'estudis de grau mitjà en Serveis de restauració el curs 2016-2017. Es tracta d'una titulació impulsada conjuntament per l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i la Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN).

A la tarda, l'Institut Olivar Gran acollirà la jornada de portes obertes i presentació dels cicles formatius d'hoteleria i turisme adreçada a alumnes i famílies, que comptarà amb una ponència de Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell de Peralada, i de Calvin Sudhoff, exalumne guanyador de CatSkills i cuiner del restaurant Castell de Peralada.