Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'aprovació d'aquest cicles consolida la línia d'incorporar els estudis per a formar professionals en els sectors econòmics estratègics de la ciutat i la comarca

Figueres oferirà dos nous cicles formatius el curs vinent: un d’Energies Renovables i un d’Auxiliar de cuina i serveis de restauració   .

 

L’objectiu és formar joves per donar respostes a les necessitats del mercat laboral de la ciutat i la comarca

 

 

Figueres oferirà a partir del curs vinent un cicle formatiu de grau superior d’Energies Renovables. S’impartirà a l’Institut Narcís Monturiol i tindrà una capacitat de 17 places i una durada de dos anys.

 

També s’oferirà un programa de formació i inserció d’Auxiliar d’Hosteleria: cuina i serveis de restauració. Aquest, tindrà lloc a l’Institut Olivar Gran, a l’Escola d’Hosteleria de Figueres, i tindrà una capacitat de 20 places, amb una durada d’un any .

 

L’aprovació d’aquests cicles consolida l’aposta per la formació professional a la ciutat de Figueres i la comarca.

 

Ens els darrers anys s’han incorporat nous estudis impartits a Figueres:

 

  • Cicle Formatiu de Grau Superior de Transport i Logística, a l’Institut Cendrassos (Curs 2021-2022)
  • Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica, a l’Institut Deulofeu (Curs 2022-2023)
  • Curs d’especialització en Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics, a l’Institut Narcís Monturiol (Curs 2022-2023)
  • Itinerari Formatiu Específic d’Auxiliar en serveis de restauració i elaboració d’àpats, a l’Institut Olivar Gran (Curs 2021-2022)

 

 

El sector de les energies renovables és un sector emergent a la comarca i es demana personal qualificat i el sector de l’hostaleria ha estat des de sempre un dels punts forts de la nostra zona. S’aposta per aquests estudis, que són una col·laboració entre el sector públic i el sector privat per coordinar la formació amb les necessitats empresarials i implicar les empreses en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius per fer les pràctiques.

 

 

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “avui fem un pas endavant en l’aposta per a la formació professional a la ciutat. Aquesta ha estat des de sempre una prioritat del nostre govern. L’objectiu, potenciar sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de qualitat i per fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors per tal de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts”.

 

 

Valoració del Saló dels Oficis

 

A la roda de premsa també s’ha valorat la tercera edició del Saló dels Oficis que va tenir lloc la setmana passada. Hi han passat més de 3.000 alumnes, 150 empreses col·laboradores, 40 tallers i 18 xerrades. Es valora molt positivament ja que el Saló s’ha convertit en un referent i exemple a seguir de la formació professional.