Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sol·licituds es poden presentar fins el 3 d’octubre L’objectiu, premiar la capacitat de superació i la constància en l’esforç personal

Figueres obre la convocatòria pels Premis a l’Excel·lència Acadèmica .

Figueres ha obert la convocatòria pels Premis a l’Excel·lència Acadèmica. Els premis pretenen valorar l’esforç dels i les estudiants de la ciutat i reconèixer la seva bona trajectòria formativa, el seu talent i constància que els han permès assolir un resultats acadèmics destacats. I no només a nivell de resultats acadèmics sinó també reconèixer i potenciar l’esforç personal, la constància,  la capacitat de superació davant de les dificultats per seguir el curs acadèmic. Les sol·licituds es poden presentar fins el dia 3 d’octubre.

Les bases dels premis s’han actualitzat i posat al dia. S’ha ampliat el número de reconeixements i també de premiats, que es multipliquen per 4, passant de 10 premiats a 39.  Alhora també s’amplien el número d’estudis reconeguts. Anteriorment només se’n reconeixien 2 i ara 5, fent una especial incidència als cicles formatius.

També s’introdueix  una modalitat totalment oberta a qualsevol alumne dels centres educatius de la ciutat a partir dels 12 anys que reconeixerà l’esforç i la superació.

 

Les modalitats:

Els premis es concediran en base a les modalitats següents:

Modalitat 1: A les millors notes de l’ESO dels instituts de Figueres. Cada centre tindrà tants alumnes premiats com aules de 4t d’ESO tingui. En les anteriors beques el jurat tenia molt difícil fer un veredicte perquè era complicat valorar de manera objectiva els expedients acadèmics de centres educatius diferents. Per exemple:

Pel curs 2020-2021 correspon; Institut Alexandre Deulofeu: 4 Institut Cendrassos: 5 Institut Narcís Monturiol: 4 Institut Olivar Gran: 5 Institut Ramon Muntaner: 3 La Salle: 3 Escolàpies: 2

 

Modalitat 2: A les tres millors notes d’accés a la universitat.

Modalitat 3: A les tres millors notes de la Formació Professional de Grau Mitjà

Modalitat 4: A les tres millors notes de la Formació Professional de Grau Superior

Modalitat 5: A la millor nota de la finalització de carrera universitària.

Modalitat 6: Als tres millors alumnes per la seva capacitat de superació i la constància en l’esforç, sense tenir en compte la nota.

 

Durant l’any passat, a causa de la pandèmia vam valorar que era millor suspendre les beques excel·lència per reprendre aquest reconeixement amb molta més força i energia. Per això aquest any farem els dos cursos:

  • Curs 2019-2020
  • Curs 2020-2021

 

El lliurement dels Premis serà el dissabte, 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal dels drets dels infants.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “l’educació és una prioritat a la ciutat, per això, premis com aquests són importants per reconèixer l’esforç, el treball i la constància dels alumnes de la nostra ciutat”.

 

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Josep Alegrí, ha remarcat que “hem posat els premis al dia, actualitzant les bases i ampliant-nos tan a nivell de número de premiats com a nivell d’estudis per tal d’arribar a més persones”.